Ştiinţa Electro Sistem, 9 medalii la Craiova

0
403

În perioada 7-9 octombrie, în Craiova s-au desfăşurat trei importante competiţii de orientare în alergare: Campionatul Naţional de Noapte, Campionatul Naţional de Ştafetă Mixtă şi Etapa a V-a din cadrul Campionatului Naţional de Parc-Oraş, întreceri la care au luat parte şi sportivii clubului CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare, însoţiţi de antrenorii Lucia Pop şi Istvan Sebestyen. Campionatul Naţional de Orientare pe timp de noapte este cea mai dificilă probă din întreg calendarul competiţional. După cum îi spune şi numele, acest tip de competiţie se desfăşoară noaptea, concurenţii putîndu-se ajuta în pădure doar de lumina lanternelor. În plus, frigul şi ploaia care a căzut pe toată durata competiţiei au făcut ca întrecerea să fie şi mai „palpitantă”. Deoarece categoriile de participare încep doar de la 16 ani, tinerii componenţi ai CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare au fost nevoiţi să urce în categorii mai mari. În aceste condiţii, rezultatele obţinute pot fi considerate mulţumitoare: Loc II – Roxana Culcean la F18; Loc III – Alexandru Biro la M18; Locuri 4 – Vlad Peleş cu Adrian Iacob la M16, Denisa Ghiţ cu Andreea Manu la F16; Dora Rus la F18; Loc 6 – Andrei Hreniuc cu Alexandru Cătană la M16.
În schimb, Campionatul Naţional de Ştafetă Mixtă este cel mai spectaculos concurs din cele ce se desfăşoară de-a lungul anului, în care o fată şi un băiat concurează consecutiv pe cîte 2 trasee de sprint, categoriile de participare fiind 14, 18 şi 21 de ani. Excelentă comportare a sportivilor băimăreni în această probă, ei reuşind să obţină un titlu de campion naţional şi 2 medalii de bronz, precum şi alte clasări în imediata apropiere a podiumului, în condiţiile în care la start s-au prezentat multe ştafete puternice. Categ. 14 ani: Locul I – Andreea Manu cu Alexandru Cătană; Locul III – Rebeca Ciocian cu Andrei Hreniuc; Locul 5 – Larisa Muntean cu Cătălin Vădean; Categ. 18 ani: Locul III – Roxana Culcean cu Alexandru Biro; Locul 4 – Dora Rus cu Ionuţ Crişan. În paralel a avut loc şi o competiţie Open, premiată cu Cupa Universităţii, destinată celor ce nu au reuşit să concureze în cadrul Campionatului Naţional. Aici, Vlad Peleş împreună cu Alexandru Manu au obţinut locul II, iar David Hreniuc cu Ştefania Peleş s-au clasat pe locul III.
În ultima zi s-a desfăşurat etapa a V-a din cadrul Campionatului Naţional de Parc Oraş, competiţie organizată pe străzile din municipiului Craiova, cu sosirea în centrul municipiului. Traseele au fost foarte rapide, fapt ce a convenit componenţilor clubului, aceştia obţinînd locuri fruntaşe şi, implicit, puncte preţioase în cadrul celor 3 categorii de vîrstă în care s-a concurat, 14, 18 şi 21 de ani. Rezultatele obţinute: Locuri I: Cătălin Vădean la M14, Alexandru Hreniuc la M18; Loc II: Adrian Iacob la M14; Locuri III: Roxana Culcean la F18; Alexandru Biro la M18; Loc 5: Alexandru Cătană la M14; Loc 6: Ionuţ Crişan la M18. În urma acestor rezultate, cu punctajele obţinute de-a lungul anului, 8 sportivi au şanse reale de a urca pe podiumul de premiere la sfîrşitul celei de-a şasea etape din cadrul Campionatului Naţional de Parc Oraş.
Următoarele competiţii la care va participa CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare vor fi ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Parc Oraş şi Cupa Zarandului, competiţii ce se vor desfăşura la sfîrşitul acestui weekend la Lipova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.