Balul medicilor pensionari din Sighet

0
735

Peste 20 de membri ai Asociaţiei Medicilor Pensionari ”Sfântul Luca” din Sighetu Marmaţiei s-au întâlnit sâmbătă la masa festivă organizată anual, la un restaurant din localitate, cu prilejul Zilei Medicului Pensionar sărbătorite pe 18 octombrie, de Sfântul Luca, protectorul medicilor.
Preşedintele Asociaţiei, dr. Ioan Lujerdean fiind bolnav, rolul de organizator i-a revenit medicului primar psihiatru, doctor în ştiinţe medicale Irimia Lenghel, fost şef de secţie 30 de ani şi director medical al Spitalului, 10 ani, membru în Comitetul judeţean al Asociaţiei Medicilor Pensionari Maramureş. Deşi s-a pensionat din 2010, domnia sa continuă activitatea cu o jumătate de normă la Spital dar şi la Policlinica ”Ghergulescu” din Sighet. Ca poet a scris şi publicat 10 cărţi. Împreună cu alţi autori a mai publicat încă în tot atâtea volume. De 2 ani, domnia sa lucrează la un fel de monografie a  Spitalului Municipal Sighet, o istorie din ultimul secol.
”În Asociaţia Medicilor Pensionari sunt înscrişi 28 de colegi – spunea organizatorul. Cel mai în vârstă membru al Asociaţiei este dr. Ioan Coman, chirurg, fost şef de secţie, are 93 de ani, iar cei mai tineri sunt dr. Ioan Rednic şi dr. Tiberiu Hastfalvy. Din păcate, nu toţi medicii pensionari din Sighet sunt înscrişi în asociaţia noastră. Azi, din câte observ, cel mai tânăr participant la întâlnirea noastră este o doamnă doctor în vârstă de 63 de ani, iar cel mai vârstnic participant are 83 de ani.”
Doar invitaţii au fost mai tineri şi au transmis personal mesajul de salut şi simpatie faţă de foştii truditori în Spitalul Municipal Sighet. Este vorba de noul manager al Spitalului, ec. Daniel Dunca şi directorul medical al Spitalului, dr. Mariana Şiman – ambii aflaţi la prima întâlnire de acest fel. Primarul Horia Scubli s-a lăsat aşteptat. După discursurile de rigoare, atmosfera a devenit încinsă, antrenul fiind asigurat de o trupă de muzicanţi condusă de violonistul Ionuc Dunca. Cel mai în vervă pensionar a fost medicul psihiatru dr. Vasile Lenghel, un bun solist vocal. Medicul stomatolog Gelu Danciu – moţul repartizat în urmă cu 53 de ani la Sighet – a întrebat unde este toaleta, că vrea să fumeze pe ascuns, ca pe vremea liceului pe care l-a absolvit la Cluj. Dar vremurile alea s-au dus!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.