Copii afectaţi de războiul din Ucraina, la antrenament cu Cristi Balaj

0
429

20 de copii, fete şi băieţi cu vîrste între 13 şi 15 ani, care provin din zona afectată de război (regiunea Doneţk) şi din categoriile sociale cele mai defavorizate în această perioadă în Ucraina, se află într-o tabără de recreere în Baia Mare. Aceştia au participat la un antrenament condus de Cristian Balaj, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, asistat de arbitrul Zoli Szekely jr.

După un antrenament de încălzire şi cîteva jocuri, oaspeţii din Ucraina au fost împărţiţi în două echipe şi au jucat un meci de fotbal cu reprize de cîte 20 de minute fiecare. Tinerii au savurat timpul petrecut în Sala sporturilor „Lascăr Pană” şi au urmat întocmai instrucţiunile primite de la preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, Cristian Balaj, asistat de arbitrul Zoli Szekely jr.
„De fiecare dată răspundem prezent atunci cînd sîntem solicitaţi, mai ales cînd e vorba de asemenea acţiuni. Din păcate în zona Doneţk conflictul încă mocneşte. Cunosc puţin situaţia pentru că am fost în Ucraina, iar cei de acolo povesteau cum au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele… Aşa că încercăm să îi facem pe aceşti copii care au venit în Baia Mare să se simtă cît mai bine şi, dacă putem să îi facem să uite măcar pentru o clipă de problemele pe care le au acasă, atunci sîntem alături de ei!”, a declarat arbitrul FIFA.
Cei 20 de copii din Ucraina se află în Baia Mare la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş şi Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare. Astfel de demersuri se înscriu pe linia sprijinului umanitar concret acordat de România statului vecin Ucraina, în 2015 ţara noastră primind, din raţiuni umanitare, 53 de copii provenind din familii care au suferit de pe urma operaţiunilor militare desfăşurate în contextul conflictului armat din estul Ucrainei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.