Colaborare comercială între Maramureş şi Orientul Mijlociu

0
374

Ieri, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc o primă întâlnire între prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, şi dr. Raad Al-Zaidi, din Irak, o persoană influentă în Orientul Mijlociu, care, prin activitatea sa, promovează Maramureşul şi România în zonă. La întâlnire au luat parte Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, consilierul judeţean Cristian Anghel, iar din partea Asociaţiei Nord pentru Cooperare şi Integrare, Emanuel Peterliceanu (preşedinte) şi Alexandru Peterliceanu. Scopul acestui prim contact este stabilirea unor relaţii comerciale între Maramureş şi Orientul Mijlociu.
Din cele declarate de dr. Raad Al-Zaidi rezultă că în zona pe care o reprezintă ar fi necesară implicarea unor companii de forare, a unor firme de construcţii sau din domeniul electric. Pe de altă parte, Instituţia Prefectului a solicitat tuturor primăriilor din judeţul Maramureş să identifice terenurile pe care s-ar putea face investiţii. Într-o primă fază urmează să se încheie parteneriate între Consiliul Judeţean Maramureş şi guvernoratele interesate din Orientul Mijlociu, iar apoi se vor organiza întâlniri cu mediul de afaceri.
Dr. Raad Al-Zaidi a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, iar în prezent este directorul general al Departamentului Veteranilor din cadrul Ministerului Apărării din Irak. (v.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.