Peste 1.000 kg de legume fructe confiscate de poliţişti

0
300

34 de societăţi comerciale, persoane fizice şi mijloace de transport au fost verificate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Au fost constatate 4 infracţiuni, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei şi au fost confiscate 1.100 kg de legume şi fructe.
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi a actelor de comerţ ilicit cu fructe şi legume.
Au fost verificate 8 societăţi comerciale, 11 persoane fizice şi 15 mijloace de transport şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind desfăşurarea activităţilor de comerţ au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 4.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 1.100 kg de fructe şi legume şi a fost ridicată în numerar suma de 348 lei.
Poliţiştii au constatat 4 infracţiuni de contrabandă şi au întocmit dosare penale pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

În Baia Mare – Doi minori sînt cercetaţi pentru tâlhărie

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea a doi minori, de 15 ani, din Baia Mare, bănuiţi de comiterea unei tâlhării pe raza municipiului. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
În data de 11 octombrie a.c., la ora 20.40, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unei tâlhării. Un bărbat, de 57 de ani, domiciliat în Băseşti, a declarat că, în timp ce se afla pe strada Luminişului, din Baia Mare, două persoane l-au deposedat, prin violenţă, de o borsetă, în care avea acte personale şi bani. Valoarea prejudiciului a fost de 1.600 lei.
Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea a doi minori, ambii de 15 ani, din municipiu, bănuiţi de comiterea faptei.
Faţă de cei doi bănuiţi, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie în vederea recuperării prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a băimărenilor.

În Budeşti – Furt din auto soluţionat de poliţişti

Poliţiştii au identificat, la scurt timp de la sesizare, un tânăr, din Budeşti, bănuit de comiterea uni furt din autovehicul. 850 lei şi 250 de euro au fost recuperaţi şi restituiţi părţii vătămate.
Duminică seara, în jurul orei 22, un bărbat, din localitatea Budeşti, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt din auto. Acesta a declarat că, persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani şi certificatul de naştere din autoturismul lăsat parcat, dar neasigurat, în faţa imo­bilului în care locuieşte.
La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat un tânăr, de 26 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei. 850 lei şi 250 de euro au fost recuperaţi şi restituiţi persoanei vătămate.
Poliţiştii au întocmit do­sar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.