Pachete de ţigări de contrabandă ascunse în canapele

0
359

În week-end, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au fost descoperite şi confiscate, 20.138 de pachete cu ţigări de provenienţă ucrai­neană, în valoare de peste 181.800 lei, ascunse în corpuri de mobilier transportate cu maşina, dar şi în portbagajul şi pe bancheta din spate ale unui autoturism.
• Sîmbătă, 22 octombrie, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Crăciuneşti, o autoutilitară marca Ford, condusă de Maricica Z., 32 de ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că femeia transporta mai multe corpuri de mobilier (canapele cu colţar).
Existând suspiciuni cu privire la transportul respectiv, persoana în cauză şi autoutilitara au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.
Cu această ocazie, în cele şapte canapele din autovehicul, au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în spatele acestora, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.158 pachete de ţigări, în valoare de peste 155.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
• Tot sîmbătă, în jurul orei 07, o altă patrulă a poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localităţii Strâmtura, două autoturisme, unul marca Audi A4 şi celălalt Volkswagen Passat, în care se aflau 4 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, domiciliate pe raza judeţului Maramureş.
În urma controlului efectuat asupra maşinilor, în autoturismul marca Volkswagen au fost descoperite, în portbagaj şi pe bancheta din spate, patru colete care conţineau cantitatea de 2.980 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Din primele verificări a rezultat faptul că autoturismul marca Audi A4 era folosit ca antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 26.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

O minoră a încercat să iasă din ţară cu documentul altei persoane

Duminică, 23 octombrie, în jurul orei 21, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, o tânără, care, la frontieră a prezentat o carte de identitate românească.
La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că, între persoana care s-a prezentat pentru a ieşi din ţară şi cea din fotografia aplicată pe documentul de călătorie există diferenţe majore. În urma verificărilor, s-a constatat că, persoana prezentă este, K.B., în vârstă de 17 ani, din judeţul Bihor, care a declarat că, a apelat la această metodă deoarece dorea să ajungă în Ungaria.
În cauză se efectuează cercetări pentru fals privind identitatea şi tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Urmăriţi general depistaţi la Petea

• Duminică, 23 octombrie, în jurul orei 13, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în ţară, Marius H., 22 de ani, din Borşa. Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul era urmărit general. Pe numele acestuia a fost emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 luni.
Cele două persoane au fost predate Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
• La acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, Floarea R., 43 de ani, din Cluj-Napoca. Cu ocazia formalităţilor, poliţiştii de frontieră au constatat că, femeia este urmărită naţional. Pe numele acesteia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Femeia are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 10 luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.