Unirea, de la vorbe la fapte

0
412

Unioniştii din Acţiunea 2012 aşteaptă ca şi ultimul partid care participă la alegerile din 11 decembrie şi nu a dialogat cu ei încă, respectiv PNL, să o facă cât mai curând. Totodată, unioniştii cer partidelor politice respectarea promisiunilor făcute şi asumarea unirii cu Republica Moldova ca proiect de ţară.
Tinerii basarabeni, care au desfăşurat sit-in-ul din Piaţa Universităţii, au plecat spre casă. Nu au făcut-o cu mâinile goale. 15.000 de titluri de carte românească au fost duse cu autocarele unioniştilor, din donaţiile aduse la corturi. Cărţile vor ajunge în bibliotecile săteşti din Republica Moldova. Colegii lor de la Acţiunea 2012 din Bucureşti vor solicita în această săptămână partidelor politice să parafeze înţelegerile făcute duminică cu ei. PNL este singurul partid care nu a primit protestatarii.
“Trei sferturi dintre români ar vota favorabil la un referendum de Unire. Clasa politică e datoare să răspundă marşului organizat de noi sâmbătă şi să acţioneze în spiritul celor promise. Dacă pregătim 2018 şi ei se pregătesc de alegeri, fiecare partid trebuie să îşi asume Reunirea ca proiect de ţară. Aşteptăm şi răspunsul din partea doamnei Gorghiu”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
10.000 de oameni au mărşăluit sâmbătă în Bucureşti, cerând unirea Republicii Moldova cu România. Delegaţii ale protestatarilor au fost primite duminică de către conducerile PSD, ALDE, PMP, USR, ANR şi PRU. Unioniştii au primit asigurări că doleanţele lor sunt împărtăşite de către partidele politice şi vor fi implementate conform unui program.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.