Dezamăgiţi, dar resemnaţi – Poştaşii au oprit greva

0
375

După trei zile de grevă generală în toată ţara, poştaşii au decis să îşi reia activitatea. Protestul a fost întrerupt după ce a fost semnat actul adiţional la contractul de muncă, document care prevede creşterea veniturilor salariale. Angajaţii din Poşta Română nu sunt însă pe deplin mulţumiţi cu ceea ce au obţinut, însă spun că au decis să revină la serviciu din respect pentru clienţi.
“De dimineaţă, de la 5.30, activitatea în Poştă a fost reluată. Factorii poştali au plecat în cursă, oficiile poştale s-au deschis. Cu siguranţă au existat pierderi pe perioada grevei, dar sperăm că vom recupera.
Cu siguranţă va fi o avalanşă de solicitări din partea clienţilor. Lumea era dornică să reînceapă activitatea”, a punctat directorul Oficiului Judeţean de Poştă Maramureş, Mariana Iacob. La clienţi vor fi distribuite toate trimiterile poştale care au stat în Centrul Regional de Tranzit, dar vor ajunge şi ziarele de care nu au putut beneficia în zilele de grevă. La rândul lor, sindicaliştii au arătat că au decis să revină la serviciu, după ce în cursul serii de 31 octombrie a fost semnat actul adiţional la contractul de muncă. “Actul adiţional prevede o majorare salarială de 80 de lei, brut, asta însemnând majorarea salarială în bani şi tichete în valoare de 11,50 de lei, în condiţiile în care în prezent sunt de 9 lei, deci ar fi 53 de lei tichetele de masă. Una peste alta, majorarea netă e de 100 de lei, dar combinată: bani cu tichete. Nu suntem fericiţi, dar ne-am resemnat”, a spus Monica Zaj, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Maramureş. Salariaţii recunosc că au fost dezamăgiţi de ceea ce au obţinut, dar mai ales de faptul că nu au găsit înţelegere în privinţa problemelor prezentate nici la conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, nici la guvernanţi şi nici la politicieni. Sindicaliştii au mai precizat că e prima grevă generală de durată în Poşta Română. În urmă cu circa 10 ani, activitatea a fost întreruptă, dar protestul s-a finalizat mult mai repede. Angajaţii Poştei Române vor fi nevoiţi să recupereze orele pierdute pe timpul protestului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.