Minută pentru reabilitarea DN18

0
675

Joi, 3 noiembrie, la Prefectura Maramureş, a avut loc o întîlnire pe tema avizării unor noi soluţii tehnice pentru reabilitarea DN18, pentru loturile: Moisei-Borşa (km 151-156) şi Borşa-Cârlibaba (km 156-232, până la limita judeţului Maramureş). Noua soluţie tehnică prevede turnarea a două straturi asfaltice.
La şedinţa condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ au participat: Alexandru Cojean de la Ministerul Transporturilor, reprezentanţi ai CNADNR, ai constructorilor şi ai proiectanţilor, avizatorii, arhitectul şef al judeţului Maramureş, primarul oraşului Borşa şi viceprimarul comunei Moisei. Noul proiect nu prevede modificări ale traseului iniţial, însă are nevoie de reavizare din partea Electrica, a Agenţiei de Protecţie a Mediului, a Parcului Natural Munţii Maramureşului. Din anul 2013, nu s-au mai solicitat avize privind modificarea soluţiei tehnice. Noul proiect se referă strict la partea de carosabil, podurile şi podeţele fiind cuprinse în autorizaţiile iniţiale. Pe lotul 1, rigolele sunt deja executate, urmînd să fie refăcute cele care nu corespund din punct de vedere calitativ, iar la finalul lucrării vor fi aduse la cotele stabilite în autorizaţie. Pentru încadrarea carosabilului, se vor monta borduri. Pe lotul 2, aflat în afara localităţilor, se vor reface 3,5 km de consolidări, se vor înlocui 120 de podeţe din cele 132 şi se vor reabilita 6 poduri.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuţ a cerut urgentarea demersurilor în vederea obţinerii avizelor necesare, astfel încât pe lotul Moisei-Borşa să poată fi demarate lucrările la carosabil cel mai târziu la primăvară.  A fost semnată o minută cuprinzând angajamentele luate de fiecare instituţie în parte. (V.B.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.