Aeroportul Internaţional Baia Mare va fi principala poartă de intrare în Maramureş

2
1183

La Aeroportul Internaţional Baia Mare a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii acestuia, reprezentantul companiei Thales, producătorul echipamentului ILS, specialiştii ROMATSA Bucureşti, reprezentanţii constructorului, ai proiectantului şi dirigintele de şantier. La discuţii a fost prezent şi preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.
Lucrările s-au finalzat la aeroport în proporţie de 99%. Cu această ocazie, Gabriel Zetea a declarat: „Vom avea cea mai modernă pistă din România. În ceea ce priveşte instalaţiile de radio-navigaţie, acestea vor permite şi aterizarea avioanelor de mediu curier, aeronave 100% automate, care sunt conduse fără intervenţie umană. Sper ca în două-trei luni să vorbim despre Aeroportul Internaţional Baia Mare, ca fiind principala poartă de intrare în Maramureş”.
Având în vedere faptul că lungimea pistei a crescut de la 1.800 de metri la 2.150 de metri, toate procedurile de autorizare şi decolare vor trebui reproiectate de către firma germană Air Sight, cu care ROMATSA a încheiat contractul aferent: ”Până la realizarea investiţiei la aeroport, avioanele de mediu curier, cele cu care  operează companiile low-cost, precum şi cele care fac transport cargo nu puteau ateriza în Baia Mare – a declarat directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Dorin Buda. (o.m.)

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.