,,Plantează un copac. Plantează o viaţă.” la Copalnic Mănăştur

0
317

Asociaţia A.R.I.P.I. din Copalnic Mănăştur a desfăşurat o activitate benefică pentru mediul înconjurător, numită ,,Plantează un copac. Plantează o viaţă.”, invitând tinerii iubitori de natură la o acţiune de plantare de puieţi de molid. Scopul a fost unul precis: să planteze 300 de puieţi, 300 de noi vieţi.
Voluntarii asociaţiei au pregătit din timp acţiunea, realizând afişe pe care le-au lipit în centrul comunei la diferite centre comerciale şi anunţând acţiunea prin diferite mijloace. Astfel, voluntarilor li s-au alăturat şi alţi tineri din comuna Copalnic Mănăştur, dar şi din Baia Mare, a căror ajutor a contat foarte mult.
Echipa completă s-a întâlnit sâmbătă dimineaţa în jurul orei 8, în centrul localităţii Copalnic Mănăştur, echipaţi cu mănuşi, căciuli şi uneltele necesare, de unde au fost duşi spre locul unde s-a desfăşurat plantarea.
Tinerii s-au putut mân­dri cu marea realizare din această toamnă, a lor şi a organizatorilor: 300 de puieţi plantaţi, 300 de noi vieţi care ne vor asigura o parte din oxigenul de care avem toţi nevoie.
Acţiunile de acest gen au un scop dublu. Pe lângă cel notabil imediat, şi anume de a aduce un mic ajutor naturii şi de a face bine mediului înconjurător, au scopul şi de educare, mulţi dintre voluntarii asociaţiei neatingând încă vârsta maturităţii. Acest fel de activităţi vor să fie un exemplu de cum ar trebui să reacţionăm când vine vorba de ceea ce ne înconjoară şi de cât de important este să avem grijă de natură.

Laura Mihalca, studentă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.