Proiectele implementate pe POR, apreciate de reprezentaţii CMPOR

0
350

Reuniunea Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014-2020 (CMPOR) a avut loc joi, 24 noiembrie 2016. Claudia Breban, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş a declarat că CMPOR este o structură naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional şi strategic în procesul de implementare a Programului Operaţional Regional 2007-2013.
CMPOR are rolul de a asigura eficacitatea şi calitatea implementării programului şi este alcătuit din 24 de membri cu drept de vot şi 27 de membri observatori, fără drept de vot. Preşedintele Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional este ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în timp ce secretariatul CMPOR este asigurat de Autoritatea de Management pentru POR.
“CMPOR face şedinţe prin rotaţie, în fiecare regiune de dezvoltare, iar de această dată au ajuns în Maramureş, Baia Mare. La întâlnirea de joi au participat peste 100 de persoane din toată ţara şi au fost vizitate proiectele realizate pe Programul Operaţional Regional de Consiliul Judeţean Maramureş, respectiv Drumul Judeţean Baia Sprie – Bârsana, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi bisericile de lemn cuprinse în proiectul circuitului bisericilor. Reprezentanţii CMPOR s-au declarat încântaţi de investiţiile realizate cu succes în Maramureş. În ceea ce priveşte discuţiile care au avut loc joi, la Mara, cuvântul introductiv i-a aparţinut lui Vasile Dîncu, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi lui Carsten RASMUSSEN, Head of Unit România, DG Regio, Comisia Europeană”, a declarat Claudia Breban, director executiv al DDI, din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş.
cmporGabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a declarat că judeţul nostru începe să reprezinte tot mai mult din perspectiva naţională prin faptul că reprezentanţii CMPOR au acceptat să facă şedinţa la Maramureş, în Baia Mare. “Dacă din punct de vedere al master-planului de transporturi, de exemplu, judeţele din nord-vestul ţării nu prea contează, lucrurile stau cu totul altfel în ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional. Au fost apreciate proiectele implementate în judeţul Maramureş în exerciţiul financiar 2007 – 2013 şi vreau să menţionez, în mod special, reabilitarea Drumului Judeţean Baia Sprie – Bârsana, în valoare de aproximativ 28 de milioane de euro, a doua cea mai importantă trecere între Maramureşul Voievodal şi Baia Mare. Tot aici vom face referire la Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în sumă de aproximativ 17 milioane de euro, reabilitare care a pornit de la refacerea infrastructurii clădirii. În prezent, unitatea spitalicească a devenit o instituţie de elită la nivel naţional, fiind cel mai bun spital de stat din România. S-a vorbit şi despre implementarea cu succes a proiectului Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord, în sumă de aproximativ cinci milioane de euro, proiect pentru care Consiliul Judeţean Maramureş a fost premiat la Gala Turismului Românesc 2016. Am învăţat şi am acumulat experienţă în anii trecuţi şi cred că suntem mult mai pregătiţi acum, pentru noul exerciţiu financiar 2014 – 2020. Am speranţa că, autorităţile de management şi control vor pune, în perioada următoare, mai mult accent pe prevenţie, decât pe acordarea de corecţii financiare beneficiarilor. Aş vrea să cred că vor face informările necesare pentru ca Programul Operaţional Regional (POR) să devină şi mai atractiv atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru beneficiarii privaţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.     (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.