4.000.000 lei pentru bugetele locale

0
488

Ieri, şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean Maramureş a început cu întârziere de o oră, pentru ca reprezentanţii Comisiei de buget-finanţe să aprobe repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016. Unităţilor administrativ-teritoriale din Maramureş le-a fost aprobată, în total, suma de 3.957 mii lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a spus: „În toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Maramureş există foarte multe datorii contractate de administraţiile locale, iar în şedinţa Comisiei de buget-finanţe am luat în calcul fiecare solicitare şi am încercat să ajutăm, cât am putut, fiecare comunitate locală care a făcut o cerere în acest sens. Sperăm ca în 2017 să avem sume mult mai mari pe care să le repartizăm UAT-urilor din judeţ”.
Municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, oraşele Baia Sprie, Borşa, Seini, Târgu Lăpuş şi Vişeu de Sus, precum şi comuna Ocna Şugatag nu au primit niciun ban la această rectificare bugetară. Suma de 25.000 de lei s-a acordat următoarelor comune: Bocicoiu Mare, Călineşti, Cerneşti, Coaş, Coroieni, De­seşti, Dumbrăviţa, Lăpuş, Mireşu Mare, Moisei, Remeţi, Rona de Sus, Ruscova, Săpânţa, Sarasău, Şişeşti au primit câte 25 de mii de lei. 32.000 de lei primeşte comuna Bistra, iar câte 50 de mii de lei s-au repartizat comunelor Ardusat, Băiuţ, Băseşti, Bogdan Vodă, Budeşti, Câmpulung la Tisa, Cicîrlău, Coltău, Cupşeni, Gârdani, Giuleşti, Groşii Ţibleşului, Ieud, Leordina, Oarţa de Jos, Petrova, Recea, Remetea Chioarului, Săcălăşeni, Săcel, Satulung, Strâmtura şi Vadu Izei. Câte 75.000 de lei vor primi primăriile oraşelor Dragomireşti şi Săliştea de Sus, dar şi comunele Ariniş, Asuaju de Sus, Băiţa de sub Codru, Bârsana, Bicaz, Boiu Mare, Botiza, Copalnic Mănăştur, Onceşti, Poienile Izei, Repedea, Rona de Jos, Rozavlea, Sălsig, Şieu, Suciu de Sus, Valea Chioarului, Vima Mică şi Vişeu de Jos. Suma de 100.000 de lei s-a alocat oraşelor Cavnic, Şomcuta Mare şi Tăuţii Măgherăuş, iar câte 125.000 de lei primesc oraşul Ulmeni şi comunele Fărcaşa, Groşi şi Poienile de Sub Munte.
Cei opt membri ai Comisiei de buget-finanţe au analizat şi cererile de susţinere a unor acţiuni culturale, sportive sau sociale care au fost înregistrate în ultima perioadă la CJ Maramureş: premierea echipei rugby-ştilor cu 190.000 de lei, pentru echipa de baschet 50.000 de lei, pentru organizarea Raliului Zăpezii 30.000 de lei. Pentru alunecarea de teren de la Valea Chioarului, comisia a stabilit un ajutor financiar de 30.000 de lei, iar pentru alunecarea de teren de la Ruscova, 50.000 de lei. 18.000 de lei merg pe acţiuni de sănătate şi 31.000 de lei pentru acţiuni culturale. Comisia de buget-finanţe din cadrul CJ a mai alocat diferite sume pentru organizarea de olimpiade şi festivaluri. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.