Adrian Todoran se opune creşterii impozitelor

0
420

Consilierul local Adrian Todoran, ales deputat PMP la recentele parlamentare, se opune iniţiativei de mărire a impozitelor pe clădiri pentru anul 2017. În ce priveşte impozitul datorat de persoanele fizice, Codul Fiscal Art. 457 prevede că pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% şi 0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii.
În Baia Mare, pînă acum s-a aplicat cota de impozitare de 0,08%, iar intenţia este să crească la 0,1%. Codul Fiscal Art. 458 prevede că pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2% şi 1,3%. Pînă acum, s-a aplicat cota de 0,2%, iar intenţia este să fie mărită la 1%, de la 1 ianuarie 2017. Situaţia nu diferă în cazul impozitului pe clădirile deţinute de persoane juridice, unde cotele practicate se află la nivelul ma­xim acceptat de lege.
„În calitate de consilier local din partea Partidului Mişcarea Populară, am fost singurul consilier care s-a opus la acest proiect, în comisia de specialitate, şi voi vota împotrivă la momentul supunerii spre aprobare în şedinţa de consiliu lo­cal”, ne-a declarat Adrian Todoran.

Ioan NEGRU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.