7 ani de SMURD în Maramureş

0
435

Duminică, 8 ianuarie, s-au împlinit 7 ani de la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare din judeţul Maramureş.
Pe 8 ianuarie 2010, a avut loc ceremonia de înfiinţare a SMURD din cadrul ISU Maramureş. La acea dată s-au inaugurat 3 staţii, în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus. Din 2010 şi până în prezent,  în cadrul ISU Maramureş s-au inaugurat încă 5 puncte de lucru la Fărcaşa, Bogdan Vodă, Târgu Lăpuş, Borşa şi ultimul inaugurat, anul trecut, la Cavnic.
În acest moment, SMURD Maramureş funcţionează cu 9 echipaje, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi 8 echipaje de prim ajutor.
În cei 7 ani au fost pregătiţi pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare 266 de paramedici, care au avut ca şi competenţe resuscitarea cardio-pulmonară şi acordarea primului ajutor în caz de traumă. De asemenea, 34 de paramedici au absolvit şi cursul în urma căruia au dobândit competenţe  privind abordul intravenos şi protezare respiratorie.
În tot acest timp, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24, şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine, în peste 40.000 de cazuri, pentru salvarea celor aflaţi la nevoie şi au intrat în conştiinţa cetăţenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid, în cele mai grele clipe.
În anul 2016, echipajul SMURD Maramureş, prezent la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Medical, s-a clasat pe locul al doilea, devenind vice campioni naţionali.
La ceas aniversar, ISU Maramureş mulţumeşte medicilor, paramedicilor şi asistenţilor SMURD pentru efortul depus la salvarea vieţii semenilor în toţi aceşti ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.