Secţia Pediatrie – îngheţată!

0
450

Încă de la începutul sezonului rece, părinţii copiilor internaţi la secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei s-au plâns din cauza frigului din saloane. Chiar dacă s-au pus în funcţiune câteva aeroterme, nici acestea nu făceau faţă, iar pacienţii aduc radiatoare electrice de acasă.
Toate acestea din cauza sub-dimensionării instalaţiei termice centralizate, caloriferele încălzindu-se … când şi când. Problema, veche de vreo 6 ani, va putea fi rezolvată doar printr-o investiţie substanţială, de un milion lei. Unde mai pui că în aceste zile extrem de geroase (minus 17 grade Celsius) au îngheţat până şi conductele de transport a agentului termic spre Pediatrie! Avarie descoperită şi remediată abia ieri, alături de echipa de intervenţie fiind şi directorul Spitalului, Dan Dunca, îngrijorat de situaţia nou apărută, dar şi cu speranţa că în acest an vor fi alocaţi banii necesari refacerii instalaţiei defecte.

Speriaţi de ger, oamenii străzii s-au … topit!

sectia-pediatrie-sighet-inghetata2Potrivit unui protocol mai vechi încheiat între Primăria Sighetu Marmaţiei (prin Direcţia de Asistenţă Socială) şi Spitalul Municipal, pe de o parte, şi Poliţia Municipiului, Poliţia Locală, Pompieri şi Ambulanţa Sighet, pe de altă parte, oamenii fără adăpost găsiţi pe stradă sau în tot felul de culcuşuri improvizate sunt conduşi la adăpost. Iniţial, acesta a fost amenajat în cadrul Centrului de zi al DAS, dar cu slabe rezultate, întrucât puţinii găsiţi refuzau confortul. De o vreme, oamenii străzii sunt duşi la Spitalul Municipal, unde, după o succintă examinare la Centrul de Primiri Urgenţă, sunt cazaţi în cadrul unei secţii cu mai multe paturi rezervate cazurilor sociale. Dar oamenii fug şi de aici! Directorul Spitalului, ec. Dan Dunca, ne spune că, în ciuda frigului de afară, în ultima perioadă nu s-a semnalat nici un caz de hipotermie sau vreo solicitare din partea oamenilor străzii, care, probabil, s-au întors în localităţile de baştină sau la diverşi aparţinători. Situaţia este urmărită permanent şi raportată zilnic la Prefectura Maramureş.
Ilie DORIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.