10 migranţi din Irak opriţi la frontieră

0
306

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au depistat zece cetăţeni din Irak, 7 adulţi şi 3 copii, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră.
Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor. Cu această ocazie, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, şapte dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi 3 minori, cel mai tânăr având 2 ani.
La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Autoturism din Marea Britanie, depistat în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au depistat un autoturism marca Land Rover, în valoare de aproximativ 7.000 euro, căutat pentru confiscare de autorităţile din Marea Britanie.
În cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea traficului cu autoturisme furate, poliţiştii de frontieră au oprit, în trafic, în municipiul Arad, pentru control, un autovehicul marca Land Rover Vogue, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul sirian Abdullah C., în vârstă de 24 de ani.
La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un talon de înmatriculare cu însemnele autorităţilor britanice.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că, mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în luna august 2015.
Faţă  de  cele constatate, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Marea Britanie şi că el l-a achiziţionat de la un cetăţean român, contra sumei de 6.750 euro.
Mijlocul de transport a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.