Autoturism căutat în Belgia, descoperit în România

0
273

Poliţiştii de frontieră din Arad au descoperit un autoturism, marca Volkswagen Passat, în valoare de 30.000 euro, care era semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia.
În cadrul unei acţiuni specifice, desfăşurate în zona de competenţă, pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, poliţiştii de frontieră din Arad au identificat în trafic, pe raza localităţii Santana, un autoturism, marca Volkswagen Passat, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 50 de ani.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul din Belgia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor belgiene.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar mijlocul de transport, în valoare de 30.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Patru turci şi un cetăţean din Bangladesh, depistaţi la frontiera verde

migr-tarnaAcţiunile pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate de către poliţişti de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei, continuă. Astfel, în data de 21 februarie, în jurul orei 09, un echipaj al poliţiei de frontieră din Tarna Mare, judeţul Satu Mare, a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Tarna Mare, un autoturism, în care se aflau cetăţenii turci S.O., 50 de ani, şi A.S., 52 de ani, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la cercetarea zonei, iar la aproximativ 500 de metri de la frontiera de stat cu Ucraina au depistat un grup format din cinci persoane de origine afro-asiatică, care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o familie, formată din patru cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 35 şi 31 de ani, şi cei doi copii ai acestora, cu vârste de 2 şi 3 ani. De asemenea, din grup mai făcea parte un bărbat, din Bangladesh, în vîrstă de 31 ani.
Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că cei cinci migranţi au trecut frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din spa­ţiul Schengen. Aceştia urmau să fie preluaţi de către cei doi cetăţeni turci, S.O. şi A.S., şi călăuziţi până în apropierea frontierei cu Ungaria.
Cei cinci cetăţeni, care făceau parte din grupul de migranţi, au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi cetăţeni turci, din autoturism, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, Tribunalul Satu Mare emiţând pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.