Caz de „desfacere a descântecelor” cercetat de poliţişti

0
297

Poliţiştii atrag atenţia asupra riscului de victimizare prin înşelăciunile produse prin metoda „ghicitul”. Naivitatea poate conduce la pierderea banilor sau a bunurilor!

Miercuri, 22 februarie, o femeie, din Baia Mare, a reclamat faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Aceasta le-a relatat poliţiştilor că, în jurul orei 16:50, în timp ce se afla pe strada Banatului, a fost abordată de o femeie necunoscută, care a convins-o să-i desfacă descântecele. Ceremonialul desfacerii descântecelor a presupus înnodarea a două inele de aur şi a sumei de 110 lei într-o batistă. Talentul, capacitatea de convingere şi experienţa ghicitoarei au transformat-o pe femeia doritoare de schimbarea norocului în victimă sigură. Aceasta a rămas fără inele şi fără banii puşi în batistă. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 2.000 lei.
Ca urmare a sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi desfăşoară cercetări pentru identificarea autoarei şi recuperarea prejudiciului.

Furt din societate comercială soluţionat de poliţişti în Tîrgu Lăpuş

Poliţiştii din Târgu Lăpuş au identificat un tânăr, din oraş, bănuit că ar fi pătruns într-o societate comercială, de unde a sustras mai multe pachete cu ţigări.
La începutul acestei luni, poliţiştii din Târgu Lăpuş au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din societate comercială. Administratorul a declarat că, persoane necunoscute au pătruns, prin forţarea uşii de acces, în incinta societăţii comerciale şi au sustras mai multe pachete cu ţigări. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de aproximativ 650 lei.
Activităţile de cercetare şi verificare efectuate de poliţiştii din oraş au dus la identificarea unui tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Atenţie la modul de asigurare a bunurilor!

furturi-biciclete-2Bicicletele lăsate nesupravegheate, în special în zone aglomerate, constituie o tentaţie pentru cei care nu respectă legea. De asemenea, manifestaţi prudenţă la genţile dvs. mai ales atunci când aveţi în ele sume importante de bani sau bunuri de valoare.

Iată două cazuri de furt, sesizate, miercuri, poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare, favorizate de un moment de neglijenţă a victimelor. Prejudiciul adus proprietarilor este de aproximativ 5.000 lei.
În jurul orei 13:50 un băimărean a sesizat furtul unei biciclete. Victima a declarat că persoane necunoscute i-au sustras bicicleta lăsată neasigurată, timp de 10 minute, la intrarea într-un magazin situat pe bulevardul Traian. Valoarea prejudiciului este de 2.800 lei.
La scurt timp, o femeie domiciliată în localitatea Unguraş, a sesizat poliţia că, în timp ce se deplasa pe jos pe bulevardul Unirii, persoane necunoscute au profitat de neatenţia sa şi i-au sustras din geantă, pe care o avea pe umăr, un portofel în care se aflau acte, carduri bancare şi suma de 1.920 lei. În ambele cazuri poliţiştii de investigaţii criminale desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii acestora la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.