În Tîrgu Lăpuş – în sprijinul elevilor care vor să devină poliţişti

0
258

În ultimii ani tot mai mulţi elevi de liceu din judeţul Maramureş s-au arătat interesaţi de oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, în special a celor care pregătesc viitorii poliţişti.

În sprijinul elevilor care optează pentru profesia de poliţist şi care, pentru a o dobândi, doresc să urmeze o şcoală de agenţi de poliţie, în oraşul Târgu Lăpuş a avut loc lansarea unui volum cu teste de pregătire la limba română şi limba franceză. La evenimentul organizat la Liceul Petru Rareş a fost invitat şi un reprezentant al Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca care, în prezenţa unui public numeros, format din elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a şi cadre didactice, a vorbit despre importanţa alegerii unei cariere profesionale în acord cu abilităţile personale şi despre rolul unităţilor de învăţământ în descoperirea şi dezvoltarea acestor abilităţi.
La activitate a participat şi comisar de poliţie Gherman Mihai, comandantul poliţiei oraşului Târgu Lă­puş care a făcut referire la grija poliţiştilor pentru cetăţeni, la principiile şi valorile profesiei de poliţist.
Ca exemple concrete ale candidaţilor care au reuşit să depăşească exigenţele şi rigurozitatea recrutării, în sală au fost prezenţi şi elevi ai Şcolii de agenţi de poliţie din Cluj-Napoca, aflaţi în practică la poliţia din Târgu Lăpuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.