Cărţi pentru Liceul „Petru Rareş” din Tg. Lăpuş

0
803

În sala mare de festivităţi, în prezenţa a sute de elevi, s-au desfăşurat două activităţi culturale. A fost prezentată cartea “Teste pentru admiterea în învăţămîntul poliţienesc”, autori prof. dr. Terezia Filip, Remus Filip şi Sebastian Mureşan. Volumul a apărut la Editura Proema din Baia Mare.
Întîlnirea a fost în acelaşi timp şi o discuţie despre cariera de poliţist. Invitaţi: Alexandru Peterliceanu, directorul editurii Proema; comisarul şef Adrian Marian (directorul Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca) şi comisarul Mihai Gherman, comandantul Poliţiei oraşului Tg. Lăpuş. Au fost prezenţi şi agentul şef adjunct Nicolae Bontea (şef de post în Suciu de Sus), agenţii Monica Topan şi Emanuel Vele, studenţii Andrei Cotuţiu şi Ioan Pop, elevii practicanţi Gabriela Hereş şi Dorin Petruţ.
Comisarul şef Adrian Marian din Cluj-Napoca, de sorginte lăpuşeană, a spus: “În primul rînd, trebuie să vă spun că la Academia de poliţie concurenţa este foarte mare, de 28 de candidaţi pe un loc, iar la şcolile de poliţie e de 10 candidaţi pe un loc. Examenele sînt etapizate, la fiecare etapă se fac analize medicale, teste psihologice, un test sportiv cu mai multe probe şi apoi vin examenele teoretice. Avantajul major pe care-l au aceste şcoli de poliţie este că asigură un loc de muncă după absolvire. Cei care muncesc asiduu, reuşesc să ajungă ofiţeri sau sînt foarte buni agenţi de poliţie”.
Cartea-Teste-grilaComisarul Mihai Gherman, comandantul Poliţiei oraşului Tg. Lăpuş, a spus: “Am urmat cursurile unui liceu militar, iar apoi am devenit ofiţer, am absolvit cursurile Academiei de poliţie. Am lucrat o vreme la Cluj-Napoca şi ca urmare a muncii consecvente am fost numit comisar şi comandant al Poliţiei oraşului Tg. Lăpuş. Această profesie este într-adevăr frumoasă, dar nu-i deloc uşoară. Trebuie să fii pregătit mereu, şi nu doar în cele 8 ore de serviciu, să poţi răspunde misiunilor”.
În partea a doua a manifestării, a fost lansată cartea „Teste pentru admiterea în învăţămîntul poliţienesc”. Despre carte şi autorii ei au vorbit: Alexandru Peterliceanu, directorul prof. Mariana Pop şi directorul adjunct prof Claudiu Nedea.
„Cartea de faţă poate constitui un util suport de pregătire candidaţilor pentru şcolile de agenţi de poliţie şi / sau celor pentru studii de nivel universitar la Academia „Alexandu Ioan Cuza”. 15 teste de limba română – 10 a cîte 60 de itemi şi respectiv, 5 a cîte 30 de itemi sînt inspirate dintr-o constantă muncă de pregătire a numeroşi candidaţi deveniţi studenţi şi apoi profesionişti în domeniul poliţienesc. Cele 1.050 de întrebări, în total, şi soluţiile lor în cîte patru variante, 10 teste de limba franceză a cîte 30 de itemi, vin în sprijinul candidaţilor care în pregătirea admiterii au opţiunea limba franceză”, scrie în introducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.