Contre politice în şedinţa CJ

0
404

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş, a izbucnit o dispută între putere şi opoziţie.
Gabriel Zetea, preşedintele CJ, a ţinut să le mulţumească parlamentarilor PSD şi UDMR pentru că în plenul Parlamentului au votat amendamentul prin care Aeroportul Internaţional Baia Mare a primit 15 milioane de lei, pentru plata unei părţi din lucrările efectuate la reabilitarea pistei, dar a adăugat: „Aş vrea să le transmit în schimb celorlalţi parlamentari, care poate îşi doresc să circule cu avionul din Cluj!, că maramureşenii vor să aibă un aeroport funcţional şi în Baia Mare”, a spus Gabriel Zetea chiar în debutul şedinţei.
PMP a ripostat
Vicepreşedintele CJ, Lucian Morar, a replicat: „Parlamentarii PMP au depus zeci de amendamente, mai ales cu privire la administraţiile publice locale unde au existat solicitări ale cetăţenilor din Maramureş, legate de infrastructura locală şi alte proiecte. Parlamentarii PSD şi cei ai UDMR nu au votat niciunul dintre aceste amendamente, motiv pentru care parlamentarii maramureşeni ai PMP au votat împotriva bugetului. Totuşi parlamentarii noştri au susţinut amendamentul colegului lor din PSD. Deci ar trebui să le mulţumiţi şi lor, domnule preşedinte, că au avut bunăvoinţa de a se preocupa de problemele judeţului şi ale administraţiilor publice locale”.

Parlamentarii să o lase „mai moale” cu amendamentele

Preşedintele Gabriel Zetea, care este şi preşedintele PSD Maramureş, a explicat: „Amendamentele pe care parlamemntarii le depun pentru poduri, podeţe, drumuri, şcoli în fiecare comunitate locală suntne constituţionale, din punctul meu de vedere, pentru că nu dau sursa de finanţare. (…) Nicio ţară vest-europeană nu acceptă, la momentul în care discută bugetul, astfel de amendamente şi cred că încet, încet ar trebui să ne aliniem şi noi la ceea ce fac alţii. (…) Există programe naţionale de finanţare a tuturor acestor obiective, şi vorbim aici de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, partea a doua. Prima parte a acestui program a cuprins 3.000 de obiective, iar pe PNDL 2, care va fi implementat peste o lună de zile de Ministerul Dezvoltării, există 30 de miliarde de lei la dispoziţie, pentru 9.500 de obiective noi, de investiţii, pentru autorităţile locale, 4.500 de şcoli, grădiniţe, dispensare şi 5.000 de alte noi obiective de investiţii de infrastructură locală: drumuri comunale, aducţiuni de apă, canalizări, construcţii de poduri, adică lucrările care nu pot fi finanţate sub nicio formă de către autorităţile locale, de primării, de comune sau de oraşe, din fonduri europene”.
„Domnule preşedinte, banii pe care i-a obţinut judeţul Maramureş pentru plata unei părţi a lucrărilor la aeroport au fost obţinuţi tot printr-un amendament. Deci unele amendamente vedem că sunt bune, dar altele nu trebuie făcute…”, a conchis vicepreşedintele Lucian Morar, care este şi preşedinte al PMP Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.