2.000 pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite la frontiera de nord

0
326

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit şi confiscat 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Marţi, 14 martie, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a observat două persoane, care se deplasau în grabă de la linia de frontieră către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care bărbaţii au încercat să fugă, ascunzându-se într-o anexă, ce aparţinea unui imobil din apropiere.
În urma acţiunii aceştia au fost reţinuţi şi identificaţi ca fiind Andrei C., 23 de ani şi Ioan T., 35 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.
În continuarea verificărilor, poliţiştii de frontieră au procedat la cercetarea şi supravegherea terenului, fiind descoperite 4 colete cu ţigări.
Acestea, împreună cu bărbaţii, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, astfel că, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.200 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Nouă migranţi depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat 9 cetăţeni străini, 5 pakistanezi şi 4 sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Printre cei opt cetăţeni, se afla şi o femeie însărcinată în luna a opta, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
• Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş Severin au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Vărădia, 4 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că, cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, 3 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani. Întrucât femeia este însărcinată în luna a opta şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
• Şi poliţiştii de frontieră din Deta au depistat 5 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, 4 adulţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 42 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

BMW furat din Italia, descoperit la Negreşti

Marţi, la ora 9, un echipaj mobil de la Sectorul PF Negreşti Oaş, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Negreşti Oaş, un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Franţa, condus de Maria C., 54 de ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.
Având suspiciuni cu privire la provenienţa autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în bazele de date Interpol, în urma cărora au constatat că, maşina, fabricată în anul 2008, figura ca fiind declarată furată, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de 180.000 lei (40.000 euro), a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Urmărit general, reţinut la Petea

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în ţară, Sorin Gheorghe M., în vârstă de 43 de ani, din judeţul Satu Mare. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că, bărbatul figurează ca fiind urmărit general. Pe numele acestuia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare şi un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sătmăreanul este condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, trafic de influenţă în formă continuată, cumpărare de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi uz de fals.
Persoana în cauză a fost predată Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.