320 de persoane prezente la “Bursa locurilor de muncă pentru femei”

0
409

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a pus la dispoziţia şomerilor 262 locuri de muncă, în cadrul „Bursei locurilor de muncă pentru femei”, bursă organizată ieri la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare. În acest sens, AJOFM Maramureş a contactat 185 agenţi economici, din care au fost prezenţi doar 27. În acest an, numărul job-urilor oferite de către aceştia a fost în număr de 262, din care 25 de job-uri au fost pentru persoanele cu studii superioare.
La eveniment au participat 320 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Sînt în căutarea unui job bine plătit, de operator calculator. Oferta este destul de stufoasă, dar încerc să găsesc un job cu un program flexibil, nu full time”, ne-a declarat Anca.
De asemenea, agenţii economici au selectat 165 persoane în vederea încadrării, iar 28 femei au primit repartiţii şi au fost angajate în ziua bursei.
Dintre cele 28 femei angajate, 6 sînt cu studii superioare, iar meseriile ocupate de către acestea sînt: 1 asistent manager, 1 economistă, 1 contabilă, 2 agenţi vînzări, 1 agent servicii client.
Persoanele cu studii medii (liceu, şcoală postliceală sau profesională) s-au angajat în următoarele meserii: lucrători comerciali – 2 persoane, operator finisor textile – 4 persoane, agent pază – 2 persoane, vînzătoare – 2 persoane, bucătar – 2 persoane, un ospătar, un ambalator manual, un tîmplar universal, un confecţioner asamblor articole textile, un operator curăţenie şi 4 muncitoare necalificate în domeniul serviciilor (hoteluri şi restaurante).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.