Într-o zonă muntoasă, ţigări transportate cu snow-mobilul

0
400

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 5.600 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 50.000 lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară cu ajutorul unui snow-mobil, pe la frontiera verde, sau ascunse în locuri special amenajate în autoturisme, prin punctele de trecere a frontierei.
Miercuri, 15 martie, în jurul orei 17:30, poliţiştii de frontieră din Poienile de Sub Munte au observat, într-o zonă muntoasă, la o altitudine de peste 1.500 de metri, un snow-mobil, pe care se aflau două persoane, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care una dintre ele a coborât de pe snow-mobil, fiind reţinută, iar cealaltă a reuşit să se retragă, cu snow-mobilul, pe teritoriul ucrainean.
Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei s-au descoperit cinci baxuri, ce conţineau 2.380 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 21.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cadrul verificărilor s-a constat că persoana în cauză este cetăţeanul ucrainean R.M., în vârstă de 31 ani, din Ucraina.
În Petrova, aproape 3.000 de pachete cu ţigări confiscate
În data de 15 martie, în jurul orei 17, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii de frontieră Petrova, un autoturism marca Renault, care se deplasa în viteză spre localitatea Vişeu de Sus.
Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor legale pentru oprirea autoturismului în cauză, constatându-se că acesta era condus de cetăţeanul român B.T., în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş.
La controlul efectuat asupra maşinii, în portbagaj s-au descoperit mai multe colete cu ţigări, motiv pentru care, persoana în cauză, împreună cu autoturismul, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 27.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi complicitate la contrabandă, iar autoturismul, folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ţigări, în valoare de peste 27.000 lei, confiscate în Crăciuneşti

Marţi, în jurul orei 20, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a depistat, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Audi A4, care staţiona şi în care au fost observate mai multe colete cu ţigări.
Maşina în cauză a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma controlului efectuat asupra acesteia, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost descoperite 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 27.300 lei.
În continuarea verificărilor, a fost identificată o persoană care este implicată în activitatea infracţională, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 13.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.