SIF Muntenia propune un dividend unitar de 0,04 lei sau răscumpărarea de acţiuni

0
1443

În urma analizei activităţii din anul 2016, a perspectivelor mediului economic şi a direcţiilor potenţiale de dezvoltare ale SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, propune şi supune aprobării actionarilor, convocaţi în data de 26 aprilie 2017, două variante de repartizare a profitului net.
Prima variantă constă în acordarea unui dividend brut de 0,04 lei pe acţiune. Potrivit administratorului, propunerea permite atît asigurarea pentru investitori a unui randament competitiv al dividendului, cît şi asigurarea de resurse pentru continuarea creşterii sustenabile a SIF Muntenia.
A doua variantă este răscumpărarea unui număr maxim de 27.036.515 acţiuni, reprezentînd 3,35% din numărul de acţiuni emise de către SIF Muntenia.
Scopul este creşterea valorii acţiunilor şi reducerea discountului la care se tranzacţionează acţiunile SIF Muntenia pe BVB.
În cazul aprobării şi derulării programului de răscumparare, capitalul social va fi redus prin anularea acţiunilor răscumpărate.
Preţul minim pe acţiune propus pentru răscumpărare este de 0,6 lei, iar preţul maxim pe acţiune propus este de 1,4 lei.
Durata programului este de maximum 12 luni de la data publicării hotărîrii în Monitorul Oficial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.