Comunicat de presă

0
355

Ca urmare a sesizărilor apărute în mediul online cu privire la modul de funcţionare a Serviciului de Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş, aflat în subordinea Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş, în urma verificărilor realizate s-a constatat faptul că la toate ghişeele de preluare a dosarelor se lucrează la capacitate maximă şi doar pe baza programărilor online, ceea ce a crescut numărul procesărilor de dosare la un număr total de peste 400 de dosare zilnic şi eliminând total cozile şi aglomeraţia de la sediul serviciului situat în Baia Mare, Aleea Şcolii nr. 1.

În ceea priveşte programul de lucru, acesta este conform legii, zilnic între orele 8,30 şi 16,30, joia programul fiind extins, iar documentele sunt preluate până la ora 18,30, tocmai pentru a permite tuturor cetăţenilor accesul la serviciile instituţiei.
Întreaga activitate cu publicul a serviciului SPCRPCIVMM se desfăşoară la parterul clădirii, astfel încât persoanele în vârstă sau cu handicap au accesul neîngrădit la serviciile solicitate.
În cursul zilei de 16 martie 2017, programul de validare a certificatelor de înmatriculare a avut o sincopă de aproximativ 20 de minute, în care acesta nu a putut fi utilizat, iar la ghişeul de eliberări pentru moment s-a creat aglomeraţie, dar situaţia a fost remediată într-un timp rezonabil.
Instituţia Prefectului nu poate răspunde în faţa persoanelor care se prezintă la ghişee cu dosare incomplete sau fără documentele necesare eliberării unor acte. Toate procedurile şi documentele necesare sunt evidenţiate atât online, cât şi la sediul serviciului.
S-a confirmat lipsa ecusoanelor personalului de la ghişeu şi s-au luat măsuri urgente pentru a remedia acest aspect, toţi cetăţenii având dreptul de a cunoaşte numele persoanei care gestionează cererea şi dosarele depuse în cadrul serviciului public menţionat.
Ne dorim o mai bună funcţionare a serviciului, dar având în vedere un volum extrem de ridicat de dosare în această perioadă comparativ cu lunile anterioare, personalul angajat fiind limitat la cel existent, este nevoie de înţelegere şi discernământ de ambele părţi. Avem convingerea că un serviciu de calitate se poate asigura doar într-un mediu adecvat de muncă.
Invităm toţi cetăţenii să se programeze online la adresa http://prefecturamaramures.ro/programari şi să se informeze înainte de a se deplasa la Serviciul de Înmatriculări cu privire la actele necesare la dosar: http://www.prefecturamaramures.ro/inmatriculari-auto/.
Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.