Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, în Baia Mare

0
312

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal a fost, în week-end, într-o vizită în Baia Mare. Raluca Turcan a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului, în care a precizat că filiala PNL Maramureş se află într-un proces de reorganizare şi că deţine resurse pentru ca acest lucru să iasă bine.

Turcan nu a ascuns faptul că au existat şi anumite greşeli, însă a arătat că acum liberalii trebuie să se gândească la viitor, cu condiţia să nu mai repete greşelile din trecut: ”Sunt încrezătoare în forţa PNL de a redeveni partenerul celor care aşteaptă sprijin pentru întreprinzători, sprijin pentru calitate în educaţie şi calitate în sănătate. Suntem puternici, dar vreau să ne mai întărim pe viitor, să acordăm sprijin pentru ceea ce înseamnă integritate în funcţia publică. Au fost erori în trecut, nu vreau să insist pe ceea ce n-a funcţionat în PNL, însă sunt câteva lucruri pe care partidul, din acest moment, trebuie să le facă şi sper ca şi după alegerile interne să nu le mai negocieze. Primul este integritatea în funcţia publică, iar al doilea este statutul PNL, care trebuie să fie reper pentru o decizie politică corectă”.

Tinerii care părăsesc ţara, o altă problemă abordată de liderul PNL

O a doua problemă pusă pe tapet de preşedintele liberalilor s-a referit la tinerii care, din lipsa unui loc de muncă, au fost determinaţi să părăsească ţara: “Din nefericire, lipsa de preocupare constantă a guvernanţilor pentru investiţii, pentru locuri de muncă, pentru o economie prosperă, a făcut ca foarte mulţi tineri calificaţi să plece în străinătate. A făcut ca foarte mulţi decidenţi în administraţia publică locală să se simtă neajutoraţi pentru că nu au primit sprijin pentru investiţii locale şi private, dar şi pentru că nu au fost susţinuţi în a atrage mai uşor fonduri europene”, a mai spus Turcan. Tot cu ocazia vizitei în Baia Mare, liderul liberalilor a participat, alături de europarlamentarul Daniel Buda şi secretarul general PNL, Cristian Buşoi, la şedinţa comisiei de organizare a alegerilor în PNL Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ