În Sighetu Marmaţiei, un tânăr, fără permis de conducere, a „recidivat” în contrabanda cu ţigări

0
294

În data de 20 martie, un echipaj mobil a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, în Sighetu Marmaţiei, o autoutilitară, marca Volkswagen, înmatriculată în România, la volanul căreia se afla cetăţeanul român A.P., în vârstă de 17 ani, domiciliat în judeţul Maramureş.
În urma verificării autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au observat, în compartimentul marfă, mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Drept urmare, bărbatul şi maşina au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 17.187 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 157.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Totodată, tânărul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
A.P. mai fost depistat de poliţiştii de frontieră, în data de 6 martie a.c., în timp ce transporta, cu un autoturism, mai multe pachete cu ţigări. La momentul respectiv, tânărul nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, fiind reţinut după o urmărire de aproximativ 5 km.

Pe un drum forestier, autoturism cu 1.500 pachete cu ţigări

Luni, 20 martie, o patrulă a poliţiei de frontieră din Sarasău a descoperit, pe un drum forestier dintr-o zonă muntoasă şi împădurită, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, abandonat.
Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au fost depistate în zonă două persoane, în vârstă de 51 ani, respectiv 36 ani, domiciliate pe raza judeţului Maramureş, implicate în activitatea de contrabandă.
În continuarea cercetărilor, ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu ţigări, a căror valoare se ridică la suma de 14.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

16 cetăţeni străini, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor Naidăş şi Lunga, 16 cetăţeni străini, 5 pakistanezi şi 11 irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că, cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 5 bărbaţi, 4 femei (una dintre ele declarând că este însărcinată), un minor, de 6 ani şi un tînăr, de 34 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
Pe raza localităţii de frontieră Grabat, au fost depistaţi 5 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.