Turtiţa fermecată

0
335

Elevii clasei a II-a A de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” (director Adina Cosma), coordonaţi de către învăţătoarea Lucia Pop, şi elevii clasei a VII-a C, coordonaţi de profesoarele Camelia Muraru şi Corina Cordea, au desfăşurat la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene ”Petre Dulfu” activitatea ”Turtiţa fermecată”. Acţiunea face parte din proiectul de parteneriat ”Vulpea, personaj literar” încheiat între cele două instituţii.
Cei mici au asistat la interpretarea scenică a poveştii ”Turtiţa” de către colegii lor mai mari. Pornind de la această poveste, elevii clasei a II-a au realizat apoi portretul acestui mic carnivor. Elevii din clasa a II-a au încântat auditoriul cu cântece despre vulpe în limbile română şi franceză.
Surpriza din partea Secţiei pentru copii a fost prezentarea covorului povestitor ”Cele patru colţuri” realizată de bibliotecar Csilla Temian.
La activitate au fost prezente şi doamnele director: profesor Adina Cosma şi Laura Conţ, dar şi domnul Brimo, profesor de limba franceză din Siria.
În urma acestei acţiuni elevii s-au familiarizat cu spaţiul generos şi primitor al unei săli de lectură şi şi-au dezvoltat deprinderi de lectură şi comunicare.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.