Ziua Jandarmeriei Române

0
301

Pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat Ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.  
Ziua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept. Continuatori ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii au sărbătorit 167 de ani de când a fost semnată „Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.
Activităţile au fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare. La ceremonie au participat Sebastian Lupuţ – prefectul judeţului, Cosmin Drulea – din partea Consiliului judeţean, Cristian Niculescu Ţâgârlaş – viceprimar al municipiului Baia Mare, şefi şi reprezentanţi ai structurilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică, apărare şi securitate naţională la nivel judeţean etc.
După oficierea serviciului religios, de către preot consilier al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Virgil Jicărean, au vorbit prefectul Sebastian Lupuţ, care a prezentat mesajul doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne şi inspectorul şef al IJJ, lt. col. Petru Marcel Florişteanu, care a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Andreiana Marin.
Inspectorul şef al IJJ a înaintat în grad, înainte de termen, 5 jandarmi maramureşeni şi a acordat 67 de recompense personalului unităţii, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, constând în mulţumiri şi felicitări.
A urmat activitatea de premiere, prin înmânarea de cupe şi diplome, pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate cu ocazia Zilei Armei şi cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.