Etapă neagră pentru echipele maramureşene

0
289

• Viitorul Ulmeni – FC Zalău 0-1 (0-1) •

Viitorul Ulmeni rămîne fără victorie în actualul retur de campionat, după un nou eşec, primul pe teren propriu din 2017. Băieţii antrenaţi de Dorin Toma şi Dănuţ Sabou au cedat în confruntarea cu FC Zalău, scor 0-1 (0-1), în urma unui meci foarte slab al celor două formaţii, în care am contabilizat doar două ocazii, golul marcat de sălăjeni şi un şut expediat de gazde pe spaţiul porţii în minutul 88! În rest, am asistat la un fotbal încîlcit, numai perfect de a trage un pui de somn, presărat cu multe greşeli din partea jucătorilor celor două echipe. Dar, din păcate, acesta este nivelul eşalonului trei, din ce în ce mai modest, în care echipele nu mai oferă condiţii optime de pregătire jucătorilor, cu salarii mici spre foarte mici. De altfel, şi la eşaloanele superioare există aceleaşi probleme, unde, de asemenea, vedem fotbal de o calitate slabă.
Revenind la meciul din etapa 21, tot ce putem oferi cititorilor noştri este descrierea golului marcat de oaspeţi, în minutul 42, fault care ar fi trebuit acordat pentru gazde. Todea a executat perfect o lovitură liberă din lateral dreapta, de la 17 m, balonul a lovit bara din dreapta lui Danciu şi a intrat în plasă: 0-1. Ce mai putem scoate în evidenţă este jocul bun făcut de juniorii Sorinel Şerban şi Simion David, doi tineri de perspectivă, cu bune calităţi. Primul este născut în 2000, iar al doilea în 1998, ambii fiind jucători de picior stîng, care arată o creştere de la meci la meci. Cei doi au devenit o certitudine în angrenajul formaţiei lui Dorin Toma, drept dovadă că Şerban se află şi în atenţia lotului naţional de juniori. Pe final, în minutul 88, Tutuţa a expediat un şut de la 22 m la colţul scurt, dar Băican a reţinut de lîngă bară fără emoţii. Viitorul Ulmeni va merge în etapa viitoare pe terenul liderului AFC Hermannstadt, unde maramureşenilor le va fi greu să scoată un rezultat pozitiv, la modul cum au arătat în disputa cu FC Zalău. • Viitorul Ulmeni: G. Danciu – Ignat, Vanca, S. David, Şerban, Borota, Moş (52 Boje), Balmoş (88 Tămaş), R. Ardeleanu (46 Lihet), S. Chiorean (67 C. Tutuţa), Feraru. Antrenori: Dorin Toma şi Dănuţ Sabou.
CS Iernut – ACS Fotbal Comuna Recea 1-0 (1-0)
ACS Fotbal Comuna Recea a suferit primul eşec după 15 etape în care nu a cunoscut înfrîngerea şi şi-a luat gîndul de la promovarea în eşalonul secund. Elevii lui Romulus Buia şi Ovidiu Mic au cedat pe terenul locului 13, CS Iernut, scor 1-0, iar şansele în bătălia pentru promovare au scăzut considerabil. Recea s-a îndepărtat de lider la şase puncte şi este greu de crezut că Hermannstadt va face paşi greşiţi în ratarea obiectivului. Gruparea de pe locul secund nu a avut o prestaţie modestă la Iernut, dar ghinionul i-a urmărit pe tot parcursul partidei. Oaspeţii au irosit nu mai puţin de şase ocazii de unu la unu cu portarul gazdelor, plus o bară semnată de Chinde. Dunca, de două ori, Şter, Chinde – tot două situaţii, şi Paşca au fost principalii ratangii ai ocaziilor de care a beneficiat Recea în deplasarea de la Iernut. De partea cealaltă, gazdele şi-au arătat intenţiile încă de la început, de a se apăra şi a lovi pe contraatac, preferînd să joace cu un singur vîrf. Iar acesta a profitat o dată, în prima repriză, cînd a trecut uşor de A. David, a rămas singur cu Bota şi a adus golul celor trei puncte. E frustrant cînd te întîlneşti cu atîtea situaţii şi le iroseşti cu atîta nonşalanţă, împotriva unui adversar care nu e preocupat de fotbal, ci de a distruge. Dar scopul scuză mijloacele, CS Iernut şi-a văzut interesul pînă la urmă, obţinerea celor trei puncte, obligatorii în lupta pentru subsolul clasamentului. Lui ACS Fotbal Comuna Recea nu-i rămîne decît să-şi revină în etapa viitoare, acasă, cu Metalurgistul Cugir, în dauna unui adversar ce are maximum de puncte în retur.
ACS Fotbal Comuna Recea: Bota – Paşca, Urs, A. David, Gherman (R. Lupu), Dunca (I. Mureşan), Cuc (P. Achim), Lang, Chinde, Giurgiu şi Şter. Antrenori: Romulus Buia şi Ovidiu Mic.
Viitorul-Ulmeni---FC-Zalău-0-1-(0-1)Rezultatele etapei 21: Metalurgistul Cugir – Unirea Jucu 2-0; CS Iernut – ACS Fotbal Comuna Recea 1-0; CSM Avântul Reghin – Sănătatea Cluj-Napoca 3-0; Viitorul Ulmeni – FC Zalău 0-1; Unirea Dej – AFC Hermann­stadt 0-1; FC Bistriţa – Gaz Metan Mediaş II 1-3. Partida Recolta Dorolţ – ASA Târgu Mureş II s-a disputat ieri. CS Oşorhei a stat.
Etapa viitoare • Mîine, 7 aprilie, ora 17.00: Unirea Jucu – CS Oşorhei; Sănătatea Cluj-Napoca – CS Iernut; FC Zalău – CSM Avântul Reghin. • Sîmbătă, 8 aprilie, ora 17.00: ACS Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir; AFC Hermannstadt – Viitorul Ulmeni; Recolta Dorolţ – FC Bistriţa. ASA Târgu Mureş II stă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.