Legea vaccinării obligatorii a intrat în dezbatere publică

0
359

Proiectul de lege vizând vaccinarea obligatorie a intrat în dezbatere publică. Dacă actul normativ va intra în vigoare, părinţii care refuză vaccinarea copiilor vor trebui să dea explicaţii în faţa unei comisii din judeţul din care provin, iar dacă după aceea nu consimt să vaccineze copilul, se va aplica legea Protecţiei Copilului.
„Ministerul Sănătăţii a fost promotorul acestei legi. Acţiunea a început în 2015, iar Ministerul Sănătăţii este determinat în a duce la bun sfârşit această iniţiativă legislativă, cu ajutorul Parlamentului României. Probabil că după jumătatea acestei luni va apărea şi în transparenţa decizională, după care îşi va urma cursul legislativ”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu.
Potrivit legii, vaccinarea va fi obligatorie pentru toată lumea, nu recomandată, aşa cum este acum, iar părinţii care refuză vor ajunge chiar şi în instanţă.
“Nu se vor da sancţiuni părinţilor imediat. Are o perioadă de timp de până 18 luni în care medicul îl va chema şi îl va informa asupra riscurilor şi beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză, va fi deferit unei comisii judeţene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze, se va aplica legea Protecţiei Copilului. Se va ajunge în Instanţă”- a spus Amalia Şerban.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.