Aproape 350 de sancţiuni aplicate în perioada Sărbătorilor Pascale

0
201

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada sărbătorilor pascale poliţiştii maramureşeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au aplicat aproape 350 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14-17 aprilie, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat 50 de acţiuni şi controale, intervenind la 230 de evenimente pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică sesizate prin SNUAU 112.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 345 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 85 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 10 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 239, au fost aplicate la O.U.G. nr. 195/2002 în urma acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea de vieţi.
Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de peste 132.000 de lei.
Ca măsuri complementare au fost reţinute 24 de permise de conducere, cele mai multe pentru consum de alcool şi pentru viteză.

Tîlhării soluţionate cu operativitate de poliţişti

Operativitatea cu care au acţionat poliţiştii în cazul a două tîlhării a dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor în scurt timp de la sesizare. Un tînăr a fost reţinut pentru 24 de ore şi alte două persoane sînt cercetate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
• Luni dimineaţă, un tînăr de 22 de ani din Cavnic, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unei tîlhării. El a declarat că în jurul orei 04.00, în timp ce se afla pe strada Maramureşului din Cavnic, a fost deposedat, prin violenţă, de suma de 350 lei şi un telefon mobil. În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au identificat un minor de 14 ani din Cavnic şi un tînăr de 22 de ani din Petrova, bănuiţi de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.
Tînărul din Petrova a fost reţinut pentru 24 ore, urmînd a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
• Şi poliţiştii din Ulmeni au soluţionat în scurt timp de la sesizare o tîlhărie comisă duminică seara. Victima, o femeie de 75 de ani din Tohat, a declarat că în jurul orei 20.45, în timp ce se afla în locuinţă, un bărbat necunoscut a profitat de faptul că uşa de acces a fost lăsată neasigurată, a intrat în casă şi i-a cerut bani, ameninţînd-o. Acesta a plecat după ce femeia i-a dat 5 lei. La scurt timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei, în vîrstă de 40 de ani, din Sălsig, a fost prins de poliţişti, pe D.J.108 A, pe raza localităţii Ulmeni.
În ambele cazuri poliţiş­tii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tîlhărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ