Acţiuni în week-end la competiţii sportive şi manifestări religioase

0
233

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş vor fi prezenţi la datorie şi în acest week-end, asigurînd condiţiile de securitate pentru participanţii la manifestările sportive, acţionînd pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atît pe traseele de afluire şi defluire cît şi în zona terenului de sport.
• Mîine, 22 aprilie, începînd cu ora 14.00, pe Stadionul “Arena Zimbrilor” din Baia Mare se va desfăşura meciul de rugby dintre echipele CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti, meci din cadrul Superligii CEC Bank. De asemenea, duminică, 22 aprilie, între orele 16.00-18.00, pe terenul de fotbal din localitatea Bârsana, va avea loc meciul de fotbal dintre echipele Avântul Bârsana şi Iza Dragomireşti, meci de campionat, din Liga a IV-a, iar în acelaşi interval orar, pe stadionul din localitatea Dumbrăviţa, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Progresul Dumbrăviţa şi Lăpuşul Târgu Lăpuş, meci de campionat, din Liga a IV-a.
Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiilor sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atît pentru club cît şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii. Jandarmii îndeamnă suporterii să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încît în zona terenului de joc să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul. Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a competiţiilor, în apropierea şi în zona terenurilor sportive.
Jandarmii din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş vor fi la datorie pentru a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică şi pe timpul manifestărilor religioase.
• Azi, 21 aprilie, între orele 8.00-16.00, la Mănăstirea Ortodoxă “Izvorul Tămăduirii” din Petrova se desfăşoară Hramul mănăstirii, manifestare religioasă organizată cu prilejul Sărbătorii “Izvorul Tămăduirii”, iar organizatorii preconizează participarea unui număr însemnat de credincioşi. În baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în vederea desfăşurării în bune condiţii a acestei manifestări, jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 Sighetu Marmaţiei, vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zonă, acţionînd pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice. Pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.