Digi iese la bursă pe 16 mai

0
1350

– intenţionează să obţină până la 1,218 miliarde lei –

Acţionarii Digi Communication intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar preţul de ofertă aşteptat este între 38 şi 56 lei/acţiune, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Vânzarea de acţiuni începe pe 16 mai, iar perioada de subscriere se termină pe 10 mai.
Digi Communication a afişat un profit net de 11,8 milioane euro, în 2016. Datoriile pe termen lung au crescut cu 13,17%. Digi Communication, compania mamă a companiei de telecomunicaţii RCS&RDS, a afişat un profit net de 11,8 milioane euro în 2016, însă datoriile pe termen lung ale companiei au crescut cu 13,17%, anul trecut comparativ cu cel anterior, la 746,4 milioane euro, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Oferta este formată din două tranşe, cea a investitorilor instituţionali şi cea de retail.
Tranşa Investitorilor Instituţionali se adresează anumitor Investitori Calificaţi din Uniunea Europeană şi din afara Statelor Unite ale Americii şi, conform Regulamentului S şi din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (NR: cumpărător instituţional calificat), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerinţele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacţii care nu face obiectul cerinţelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare. Tranşa va avea alocat un număr iniţial de 18.482.492 acţiuni, reprezentând 85% din numărul iniţial de acţiuni oferite.
Tranşa Investitorilor de Retail se adresează persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituţionali, şi va avea alocat un număr iniţial de 3.261.616 acţiuni oferite, reprezentând 15% din numărul iniţial de acţiuni oferite.
În acest moment, capitalul social subscris al societăţii este compus din 65.756.028 acţiuni de Clasă A, cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum şi din 34.243.972 acţiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.
Acţiunile incluse în ofertă sunt de clasă B, astfel că reprezintă mai puţine drepturi de vot.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.