Atenţie la ibuprofen şi diclofenac!

0
379

Asociaţia Americană de Cardiologie şi FDA (Administraţia Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor) au avertizat persoanele care suferă de boli cardiovasculare să fie atente cu administrarea antiinflamatoarelor nonsteroidiene, care includ ibuprofen şi diclofenac. Acestea nu trebuie administrate pentru a trata durerile uşoare, deoarece pot creşte riscul de deces din cauza unor boli de inimă.

„S-au făcut foarte puţine studii cu referire la riscul la care se supun persoanele sănătoase care utilizează antiinflamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere uşoară. Această cercetare este prima care confirmă faptul că riscul de apariţie a bolilor de inimă este crescut chiar şi în cazul persoanelor sănătoase care apelează frecvent la aceste medicamente”, precizează dr. Emil L. Fosbol, medic cardiolog la Spitalul Universitar Gentofte din Hellerup, Danemarca, citat de site-ul HealthDay.com.
În urma unei cercetări efectuate între 1997-2005, pe un eşantion de un milion de participanţi danezi cu vârsta medie 39 de ani, experţii au constatat că persoanele care obişnuiau să ia ibuprofen prezentau un risc cu 29% mai mare de a suferi un atac de inimă, în comparaţie cu cei care nu au luat ibuprofen.
De asemenea, persoanele care obişnuiesc să apeleze frecvent la diclofenac îşi dublează riscul de atac de inimă.
Recomandarea specialiştilor: discută cu medicul tău înainte de a lua antiinflamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere minoră! Marea majoritate a studiilor arată că naproxenul are un profil de siguranţă mai ridicat şi că ibuprofenul administrat în doze mici (sub 1.200 mg/zi) nu afectează sănătatea inimii.
Şi persoanele sănătoase prezintă un risc crescut de boală cardiovasculară în urma administrării antiinflamatoarelor nonsteroidiene, potrivit celui mai recent studiu, publicat luna aceasta în revista „Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.