Bal caritabil cu strângere de fonduri

0
432

• Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean va beneficia de un ecograf portabil pentru pacienţii cu leucemii •

Clubul Rotary 2005 şi Clubul Rotary Baia Mare au organizat, sîmbătă, 6 mai 2017 un Bal caritabil cu strângere de fonduri, pentru achiziţionarea unui ecograf portabil pentru diagnosticarea imagistică în aplaziile medulare la pacienţii cu leucemii internaţi în secţia Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
Dr. Cristina Truică, şeful secţiei Hematologie a punctat cu această ocazie: „Trebuie să ştiţi că în faza de aplazie medulară, care înseamnă din ziua a 5-a până în ziua 21, când pacienţii fac chimioterapie extrem de agresivă, aceşti pacienţi nu sunt deplasabili, sau dacă se deplasează, există pericolul de infecţie. Şi pentru această perioadă avem nevoie de o echipă: medic, medic ima­gistic, care face ecografiile pacienţilor şi ne poate spune dacă se dezvoltă o infecţie acolo în burtă, dacă creşte splina sau se dezvoltă un ganglion. Trebuie să existe o colaborare între medic – medic imagist – pacient care să-i insufle bolnavului siguranţă. E bine de ştiut că Hematologia este o disciplină legată mai mult de studiul celulei sanguine. Toate terapiile noastre pornesc de aici”.
rotaryEmil Sopoian: „Foarte multe grupuri s-au orientat spre a face proiecte în sănătate. Este un început. Pe mandatul meu de guvernator îmi propun să continui aceste proiecte şi cu alte obiective”.
La bal au participat aproximativ 150 de persoane şi s-au strâns 4.000 de euro, bani insuficienţi însă pentru achiziţionarea ecografului. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, ec. Sorina Pintea a afirmat că ar putea exista şi varianta contribuţiei unităţii sanitare pentru completarea sumei necesare achiziţionării de urgenţă a acestui ecograf, atât de necesar bolnavilor de pe secţia Hematologie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.