Solicitări la Ministerul Sănătăţii

1
560

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a solicitat Ministerului Sănătăţii modificarea standardului de cost pentru unităţile medico-sociale din Târgu Lăpuş şi Dragomireşti.

La baza motivației stau cheltuielile crescute privind salariile, în urma majorării acestora. „Am făcut solicitări către Minister şi aşteptăm să se realizeze modificarea standardului de cost/pat/an pentru unităţi medico-sociale, având în vedere că au crescut cheltuielile de personal odată cu creşterile salariale din luna august a anului trecut şi din ianuarie 2017. Am avut chiar o discuţie cu angajatele unităţii medico-sociale din Târgu Lăpuş şi în această lună salariile au fost coroborate împreună cu o anumită finanţare din partea autorităţii publice locale”, a afirmat directorul DSP Maramureș, Rareș Pop. La data de 30 aprilie, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Maramureș s-au derulat fonduri publice în sumă de aproximativ 15.000.000 lei. Finanţarea  unităţilor sanitare din reţeaua administraţiei publice locale pentru  acţiuni de sănătate au avut la bază contractele încheiate în anul 2017 între DSP Maramureş şi unităţile respective. Pentru  finanţarea cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ s-au încheiat contracte între DSP Maramurş şi Consiliile locale care au preluat în structură medici, medici dentişti şi asistenţi medicali potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Referitor la cele spuse de domnul Pop Rares, va informam ca personalul medical din cadrul UAMS de 3 luni ne primim salariul diminuat cu un procent de aproape 30% .Se pare ca toata lumea cauta solutii, insa pana acum nu s-a schimbat nimic, in conditiile in care pe toate posturile TV se anunta mariri de salarii in domeniul sanitar

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.