Transportatorii s-au întrecut la pescuit

0
1572

Cupa Transportatorului la pescuit sportiv – ediţia 2017 s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică pe balta de la Coaş. Organizator a fost societatea de transport local Urbis S.A. Baia Mare împreună cu sindicatul unităţii. Participanţii au fost numeroşi, provenind atât de la Urbis, cât şi din structuri ale statului precum pompieri, salvare sau societăţile Vital şi Drusal.

Competiţia a fost una strânsă, echipele formate din câte doi pescari luptând aprig pentru locul I. După aproape 20 de ore, câştigător a fost echipajul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, după cum ne-a informat Radu Vălean, revizor tehnic al societăţii Urbis şi totdată arbitrul competiţiei: „Sun­tem la un concurs de pescuit între mai multe societăţi – Drusal, Vital, Urbis, Jandarmerie, ISU şi ISAJ. Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a 19 ore. S-au premiat primele trei locuri, cea mai mare captură, cea mai mică şi primul peşte prins. Concursul s-a derulat în cele mai bune condiţii. Timpul a ţinut cu noi. Pe locul I s-a situat echipajul ISU Maramureş. Pe locul II avem un echipaj de la Urbis, locul III la fel, Urbis, ca şi premiul pentru prima captură. Cel mai mare peşte prins în competiţie, a fost un crap de 7,5 kg, tot echipaj Urbis”.

Câştigătorii au prins 40 kg de peşte

Echipa câştigătoare: col. (r) Marius Cozma şi mr. Adrian Zah - ISU MM
Echipa câştigătoare: col. (r) Marius Cozma şi mr. Adrian Zah – ISU MM

Cei care au câştigat competiţia sportivă, echipa formată din col.(r) Marius Cozma şi mr. Adrian Zah – ISU Maramureş, au prins pe parcursul concursului aproape 40 kg de crap, cel mai mare fiind de peste 7 kg majoritatea peştilor i-au capturat peste noapte: „Am intrat în competiţie sâmbătă la ora 17 şi de atunci am prins aproape 40 de kg de crap. A mers mai bine peste noapte, când a tras peştele mai mult. Peştii au fost între 4 şi 7 kg. Nu a fost greu, ci dimpotrivă, a fost plăcut, cu driluri frumoase. Vremea a fost destul de bună, peste noapte fiind parcă mai cald decât în timpul zilei. Am avut o medie de aproximativ 6 kilograme pe peşte”, ne-a explicat Marius Cozma, ISU Maramureş. Pe locul doi s-a situat echipajul Urbis, format din Cornel Bejan şi Francisc Şink, iar pe trei – Cristian Pop şi Claudiu Ardelean, tot de la Urbis.

Urbis va organiza şi un concurs internaţional de pescuit

pescuit2Asemenea concursuri de pescuit vor mai fi organizate şi pe viitor. Următorul, unul internaţional, va avea loc peste doar două luni: „Vom organiza un nou concurs de pescuit, de această dată internaţional, la care chemăm colegi şi colaboratori de-ai noştri transportatori din Ungaria, Polonia şi pompieri din Ucraina. Competiţia va avea loc în perioada 25-26 august”, ne-a explicat gen. (r) Ion Pop, director general S.C. Urbis S.A. „Atmosfera este una plăcută, mai ales că şi vremea a fost prielnică pentru pescuit. A fost o competiţie interesantă, asta pot spune în calitate de organizator. Sperăm să o repetăm cât de curând. Asemenea întâlniri ale angajaţilor noştri sunt necesare deoarece toţi participanţii la competiţie lucrează în serviciile publice unde sunt la dispoziţia cetăţenilor aproape non-stop. O ieşire de genul acesta îi scoate pe angajaţi din rutina zilnică”, a conchis ing. Ioan Fârte, dir. Exploatare Urbis.  Competiţia a fost organizată cu ocazia sărbătoririi Zilei Transportatorului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.