Nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism

0
1420

Luni seara, la ora 19.45, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că, la intersecţia străzii Bogdan Vodă cu strada Traian, s-a produs un accident de circulaţie.
Cercetările efectuate au relevat faptul că, accidentul s-a produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere unui alt autovehicul. Un tânăr, de 30 de ani, din municipiu, care se deplasa cu un autoturism pe strada Bogdan Vodă, nu a acordat prioritate de dreapta, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Traian şi a intrat, astfel, în coliziune cu un autoturism, condus de un alt tânăr, de 29 de ani. În urma impactului, autoturismul acroşat a fost proiectat pe trotuarul din partea stângă a direcţiei de mers iar apoi în vitrina unui magazin. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul şoferului de 29 de ani valoarea indicată a fost de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acţiune comună poliţie – RAR

Pentru că defecţiunile tehnice ale autoturismelor pot fi cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii maramureşeni acţionează în mod constant, împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român Maramureş, atât pentru combaterea nerespectării normelor tehnice cât şi pentru menţinerea unei atitudini prudente în trafic.
O astfel de acţiune a fost organizată luni, 19 iunie, pe DN 18, în Sat Şugatag. Poliţiştii din Ocna Şugatag au oprit pentru control aproape 40 de autovehicule şi i-au depistat pe şoferii care s-au deplasat pe drumurile publice fără a respecta prevederile legale în vigoare. Amenzile aplicate, pentru sancţionarea abaterilor rutiere, au fost de aproximativ 5.000 lei. Totodată, 3 şoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor conduse iar într-un alt caz au fost retrase plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

În Crăciuneşti – Un tânăr, de 17 ani, circula fără permis şi cu un autoturism radiat din circulaţie

Persoanele care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere sunt un pericol pentru siguranţa participanţilor la trafic iar poliţiştii aplică măsuri ferme ori de câte ori îi depistează. Un nou caz a fost înregistrat, luni, de poliţiştii din Sarasău.
În timp ce desfăşurau activităţi pe DN 18, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, ce se deplasa pe raza localităţii Crăciuneşti. La volan a fost identificat un tânăr, de 17 ani, domiciliat în judeţul Timiş. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că, autoturismul condus a fost radiat din circulaţie, plăcuţele cu numerele de înmatriculare aplicate aparţin unui alt autoturism iar tânărul de la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Timişoreanul este acum cercetat sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.