Patru accidente produse pe fondul consumului de alcool

0
1004
Foto: vasiledale.ro

Alcoolul continuă să fie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere iar şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sunt un real pericol atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Numai în acest week-end au fost înregistrate patru accidente de circulaţie produse de şoferi care au consumat alcool înainte de a se urca la volan.
În Repedea  
Sâmbătă dimineaţa, la ora 07:25, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe DJ 187, în comuna Repedea. Un tânăr, de 25 de ani, domiciliat în judeţul Vrancea, care conducea o autoutilitară dinspre Poienile de sub Munte înspre Ruscova, a trecut pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de lemn. În urma impactului autoutilitara s-a răsturnat pe marginea drumului. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că tânărul se afla sub influenţa alcoolului.
În Baia Mare, pe B-dul Decebal…
Şi poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi sâmbătă cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe B-dul Decebal. Un băimărean, de 66 de ani, care conducea un autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers şi astfel a acroşat un autoturism care circula regulamentar şi a avariat alte două autoturisme ai căror conducători auto au încercat să-l evite. Deoarece s-a constatat că băimăreanul avea o concentraţie de peste 1.00 mg/alcool pur în aerul expirat, acesta a ajuns la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
… şi pe B-dul Bucureşti • Fără permis şi sub influenţa alcoolului
Duminică dimineaţa, la ora 5.25, poliţiştii băimăreni au intervenit la intersecţia B-dului Bucureşti cu strada Gării, unde a avut loc un accident de circulaţie soldat cu avarierea a două autoturisme. Cercetările efectuate au relevat că, un tânăr, de 22 de ani, din municipiu, nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autoturism care se deplasa în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului nicio persoană nu a fost rănită. Din cercetări a rezultat faptul că, tânărul nu deţine permis de conducere şi că se afla sub influenţa alcoolului. El a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În Baia Sprie
Un alt accident produs pe fondul consumului de alcool s-a produs duminică seara, la ora 20:40, pe raza oraşului Baia Sprie. În urma sesizării prin SNUAU 112, poliţiştii s-au deplasat în cartierul Microraion Vest şi au constatat că, un autoturism ce era parcat regulamentar, a fost acroşat şi avariat. Un bărbat, de 37 de ani, din Baia Sprie, a declarat că el a fost implicat în producerea accidentului, însă verificările poliţiştilor au relevat că, până în momentul producerii accidentului autoturismul a fost de fapt condus de un bărbat, de 39 de ani, care nu posedă permis de conducere. Ambii bărbaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi deoarece se aflau sub influenţa alcoolului au fost conduşi la Centrul de Permanenţă Baia Sprie unde le-au fost recoltate mostre de sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în fiecare caz şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.