Gunoiul umed şi uscat

1
1036

Oraşul Baia Mare se apropie de Europa. Firma Drusal este cea mai interesată de sortarea gunoiului menajer, aşa că a etichetat containerele cu „Uscat” şi „Umed”.
Însă cetăţenii nu îneţeleg ce înseamnă acest lucru. Un şerveţel cu care te-ai şters la nas este uscat sau umed? Cetăţenii ar trebui să aibă acasă două găleţi pentru gunoi, una pentru uscat şi una pentru umed. Oasele din supă sînt ustate ori umede? Aşa că cetăţenii pun totul de-a valma, nu ţin cont de gradul de umiditate.
Firma Drusal a fost convinsă că este suficient să eticheteze containerele, dar nu e aşa. Trebuie informaţi gospodarii, ca să înţeleagă cît de importantă este selectarea gunoiului menajer în 2, 3 sau 4 sortimente. Ar trebui să intervină şi autorităţile locale şi judeţene, pentru a clarifica problema uscatului şi umedului. Containerele sînt amplasate adesea cu eticheta înspre zid, aşa că cetăţenii pur şi simplu nu văd ce fel de container este, umed sau uscat. Soluţia este la îndemînă, să se eticheteze containerele pe ambele părţi, măcar atît.
(G.L.)

1 COMENTARIU

  1. la mine la TAuti Magheraus cei de la Drusal au fost atit de interesati de sacul cu fier ,sticle de plasti si hirtie incit au uitat sa rastoarne pubela cu resturile de mincare fiind nevoit sa oduc din nou in curte pina lunea viitoare. E de ris nu?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.