39 de ani între cer, iad şi pământ: mai hotărât ca niciodată să-mi fac datoria pentru Baia Mare

0
1071

„Jertfa, în substanţa ei spirituală, este iubire. (…) Jertfa e şi conştiinţă; este cunoaşterea precisă a unui ţel superior căruia mă devotez. Nu este oarbă, ci totdeauna este luminată de adevăr. (…) Jertfa e, de asemenea, libertate. (…) Jertfa, ca deschidere a noastră către Dumnezeu şi către lume, ca autodăruire, este, în esenţă, expresia cea mai deplină a iubirii care ne defineşte fiinţa” (pr. Constantin Galeriu)

Am fost, sunt şi voi fi mereu un om credincios. Cred în Dumnezeu, cunosc şi cred în misiunea pe care o am, în oamenii printre care m-am născut, am crescut şi în slujba cărora mi-am dedicat toată viaţa, priceperea şi străduinţele.
Am întâlnit în drumul meu mulţi oameni care m-au ajutat să îndeplinesc planurile mele pentru băimăreni şi pentru Baia Mare. Am întâlnit şi obstacole, încercări peste care am trecut sau urmează să trec. În toate acţiunile, în toate gândurile mele pornesc mereu de la încrederea în Dumnezeu şi în oameni, iar de cele mai multe ori, oricât de greu a fost, am reuşit să împlinesc părţi din misiunea pe care eu o am în această viaţă. Pentru că toţi ne naştem având o misiune importantă.
poza-de-deschidereSunt privilegiat pentru că eu am ştiut încă de tânăr care este menirea mea şi am făcut tot ce a fost nevoie pentru a o îndeplini. Să ridic la cele mai înalte culmi acest loc în care m-am născut, să fiu în folosul comunităţii mele, o familie mare şi frumoasă, multiculturală, care îşi respectă trecutul, dar care totodată e deschisă spre occident, spre dezvoltarea oraşului pe toate palierele importante.
Împlinesc astăzi 39 de ani, o aniversare cu multiple sensuri. Trei, o cifră cu o puternică semnificaţie în religia creştină şi nouă care se divide în trei. Cele două, însumate, se divide tot cu trei şi descriu perfect împlinirile, încercările, frumuseţea şi greutăţile anilor în care m-am format şi m-am dedicat comunităţii. Am fost sfătuit să mă opresc, să nu mai merg pe acest drum al renaşterii oraşului, pentru a scăpa de furia celor pe care i-am deranjat cu modul în care am reuşit în câţiva ani să reclădesc Baia Mare. Asta ar fi însemnat să renunţ la misiunea pe care o am, la promisiunea pe care mi-am făcut-o mie şi băimărenilor, la credinţa în Dumnezeu şi în puterea lucrului bine făcut.
Dacă aş fi renunţat, l-aş fi trădat pe Dumnezeu, pe băimăreni şi pe mine însumi. Dar eu sunt omul care poate duce tot greul atâta timp cât are linişte în suflet, sprijinul comunităţii sale şi cuvântul lui Dumnezeu ca şi carte de căpătâi. Încercând să mă oprească nu au făcut altceva decât să îmi dea şi mai mare imbold în a îndeplini misiunea pe care o am. Iar astăzi, în paralel cu lupta pentru dreptate, pentru demonstrarea nevinovăţiei mele, continui să merg tot înainte pe drumul spre Baia Mare pe care ne-o dorim cu toţii. Nu există jertfă prea mare pentru îndeplinirea acestei misiuni!
La aniversarea celor 39 de ani de când mama mea, pe care o iubesc, respect şi preţuiesc nemărginit, m-a adus pe lume, îmi doresc doar sănătate. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a fost lumina mea când unii m-au aruncat în întuneric, că mi-a călăuzit paşii când alţii m-ar fi dorit pierdut. Şi nu în ultimul rând, vă mulţumesc vouă, băimărenilor, pentru că mi-aţi fost, îmi sunteţi şi îmi veţi fi alături în îndeplinirea misiunii mele pentru familia noastră băimăreană, pentru frumoasa noastră casă, Baia Mare.
Între cer, iad şi pământ drumul este obositor, adesea alunecos şi plin de piedici. Când ai credinţă în Cel de Sus, în oameni şi eşti călăuzit de gânduri, dorinţe şi fapte bune pentru cei din jur, oricât de greu ar fi, mereu găseşti lumina care te conduce pe drumul cel bun. Împreună suntem puternici. Împreună putem să facem lucruri măreţe pentru noi şi copiii noştri. Împreună suntem Baia Mare şi vom ajunge departe, chiar dacă deranjăm pe unii. Vă mulţumesc astăzi că îmi sunteţi alături mai ales la greu, că aţi crezut şi credeţi în mine, că mă îndemnaţi la orice pas să nu cedez. Peste ani, ne vom putea bucura împreună de tot ceea ce am reuşit să clădim. Pentru că avem la bază credinţa, speranţa şi dragostea, iar acestea sunt valorile care ajută binele să triumfe în lupta cu răul. Întotdeauna.
Cu preţuire, Cătălin Cherecheş

(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.