COMUNICAT DE PRESĂ

0
692

Strategia fiscală anunţată de Guvernul Tudose, referitoare la introducerea unui impozit pe cifra de afaceri, s-a născut din dorinţa colectării la bugetul de stat a unei sume de bani mai mari. Intenţia este bună, însă nu aceasta este metoda. Impozitul pe cifra de afaceri va fi un dezastru pentru economia românească. Şi nu o spun eu, ci analiştii financiari, din ale căror concluzii rezultă că aproximativ 60% dintre firme nu vor putea suporta noua povară fiscală, iar una din trei va intra în insolvenţă.
Pentru a vedea, într-un mod cât mai simplu, absurditatea acestei impozitări, imaginaţi-vă acele companii aflate în situaţii financiare delicate (şi numărul lor este foarte mare), care vor plăti impozit pe cifra de afaceri, deşi ele înregistrează pierderi. În loc să le stimuleze redresarea financiară, statul le împinge spre faliment sigur.
De altfel, ar fi o premieră pentru Uniunea Europeană o astfel de măsură impusă la nivelul tuturor agenţilor economici, indiferent de cifra de afaceri pe care o au. În prezent, oficialii de la Bruxelles au în vedere emiterea unei directive care vizează schimbarea radicală a sistemului de impozitare a companiilor multinaţionale, având la bază indicatori precum profitul, numărul de angajaţi, volumul producţiei etc. În aceste condiţii, România trebuie să se aştepte la declanşarea măsurii de infrigement din partea Comisiei Europene.
În contextul actual, în care până şi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a anunţat că „impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofă”, solicit public actualului Executiv să renunţe la această măsură recent anunţată şi să revină la programul iniţial de guvernare, care nu cuprindea un astfel de impozit aberant.
Deputat Adrian Todoran, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.