La final de august începe SuperLiga

0
1030

Oficialii Federaţiei Române de Rugby au stabilit ca la finalul lunii august să se dea startul în cea de-a şaptea ediţie a SuperLigii de Rugby 2017-2018.
Cel de-al 101 campionat intern se întinde, începând cu data de 26 august, pe o perioadă de 16 săptă­mâni, jucându-se pentru al doilea an consecutiv în sistem toamnă-primăvară. În 2017 meciurile se vor juca în lunile august, septembrie şi octombrie, urmând ca în 2018, începând cu luna aprilie, să asistăm la jocurile din retur plus cele din fazele finale. După disputarea jocurilor din sezonul regulat, cu două tururi Berger, se vor juca semifinalele (locurile 1 cu 4 şi 2 cu 3), plus cele două finale la care se adaugă şi meciurile pentru locurile 5-7.

Schimbări pe băncile tehnice

Sezonul 2017-2018 al SuperLigii CEC Bank aduce schimbări masive în staff-ul echipelor pretendente la titlu. Campioana României, Timişoara Saracens, este echipa care a făcut cea mai recentă achiziţie în acest sens, bănăţenii aducându-l ca antrenor principal pe australianul Matthew Brian Williams, cunoscut în rugby ca Matt Williams. Fost antrenor principal al naţionalei Scoţiei, secund la cea a Australiei şi Irlandei şi fost manager general la Leinster Rugby, Williams a semnat pe trei ani cu echipa din Banat.
CSM Ştiinţa Baia Mare va începe sezonul 2017-2018 cu antrenor nou, George Sava, care va fi secondat de Vasile Lucaci.
O altă schimbare importantă de antrenor a făcut-o şi CSM Bucureşti, care l-a numit antrenor principal pe Eugen Apjok. Acesta vine la conducerea tehnică a „tigrilor” după o perioadă de 14 ani petrecută la clubul CSM Ştiinţa Baia Mare.

În noiembrie vor începe meciurile din Cupa României

Începând din această toamnă, Cupa României va reveni şi ea la vechiul format, toamnă-primăvară.
Ediţia 2017-2018, va debuta pe data de 4 noiembrie şi va dura 9 săptămâni. După disputarea turului, în primăvară se vor juca meciurile din semifinală, respectiv finala.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.