PARTICIPANŢI LA A XLVI-A REUNIUNE NAŢIONALĂ DE ISTORIA MEDICINEI ŞI FARMACIEI

0
228

Între 22-24 iunie 2017 a avut loc la Bucureşti a XLVI-a Reuniune Naţională de Istoria Medicinei şi Farmaciei precum şi al VII-lea Simpozion Naţional Hippocratic.
Au participat numeroşi medici de diferite specialităţi, farmacişti, cercetători, istorici, etc. din întreaga ţară.
Tematica  a cuprins: „Aspecte din istoria învăţământului medical şi farmaceutic (160 de ani de existenţă)”;  „Medici şi farmacişti în istoria vieţii academice”; „Medici şi farmacişti, scriitori şi publicişti”; „Dimitrie Gerota şi epoca sa – 150 de ani de la naştere”; „Aspecte din istoria patologiei”; „Varia”.
Baia Mare a fost reprezentată de către dr. Felix Marian şi dr. Dorin Triff.
Pe marginea zecilor de lucrări prezentate au avut loc discuţii pertinente, care au contribuit pe deplin la lămurirea unor aspecte necunoscute de către cei prezenţi.
În ultima zi a lucrărilor a avut loc al VII-lea Simpozion Naţional Hippocratic precum şi Masa Rotundă „Ovidiu şi Medicina”.
În cadrul acestei manifestaţii au fost prezentate noi apariţii editoriale din ultima perioadă „Pericolul neisprăviţilor”, „Călătorii în centrul gândirii”, „Mondo breviar. Scriitori medici şi medici scriitori”, „Hippocrate şi arta scrisului”.
De asemeni, s-a prezentat comunicarea: „Meloterapie – de la practică la teorie”, de către prof. dir. Radu Cozărescu, care a coordonat şi un concert cameral – recital vocal instrumental.
A avut loc Şedinţa Biroului şi a Consiliului de Administraţie a Societăţii Române de Istoria Medicinei – preşedinte prof.dr. Nicolae Marcu. S-a stabilit ca viitoarea Reuniune Naţională de Istoria Medicinei să aibă loc la Roman, la sfârşitul lunii iunie 2018.

Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.