A doua ediţie Baia Mare Beach Handball Challenge s-a încheiat cu succes

0
188

6 oameni. 140 mc de nisip. 9 zile. 4 competiţii. 37 de echipe. 300 de sportivi. 83 de meciuri. 10.000 de spectatori. Pe scurt a doua ediţie Baia Mare Beach Handball Challenge, un eveniment unic în România.

Timp de 9 zile (1-9 iulie), sportul a readus la viaţă Centrul Vechi din Baia Mare. Băimărenii, şi nu numai, au avut ocazia să “savureze” spectacolul oferit de cei 300 de sportivi înscrişi în cele 4 competiţii sportive, organizatorii reuşind să îmbine cu succes 3 sporturi care de-a lungul timpului au adus glorie oraşului Baia Mare, şi anume: handbal, volei şi fotbal.
„Mă bucur nespus că am oferit experienţe frumoase celor ce au făcut spectacol pe nisipul din Centrul Vechi şi totodată satisfacţia e şi mai mare deoarece am reuşit să evoluăm ca organizare, să creştem evenimentul şi să îl ducem la un nivel superior”, a spus Tudor Marta – organizator.
Startul a fost dat de un turneu de beach handball dedicat juniorilor şi amatorilor de handbal. Pe durata a două zile (1-2 iulie), 14 echipe (8 la masculin şi 6 la feminin) s-au întrecut în piruete şi goluri spectaculoase, la finalul competiţiei fiind desemnaţi câştigători, pentru al doilea an consecutiv, echipa Unfiltered Hand­bal Team la categoria masculin şi Pisicile sălbatice la categoria feminin.
„Ne bucurăm că am putut să participăm la a doua ediţie a acestui turneu sportiv inedit. Chiar dacă componenţa echipei s-a schimbat puţin faţă de anul trecut, am reuşit să ne omogenizăm ca echipă din mers şi să ne adjudecăm trofeul pentru al doilea an consecutiv. Dincolo de a privi acest eveniment ca şi competiţie sportivă, trebuie să menţionez şi faptul că ne-am distrat pe parcursul celor două zile. Nu pot să nu observ progresul în ceea ce priveşte spiritul de competiţie şi combativitate, echipele de anul acesta fiind mai bine pregătite faţă de anul trecut. Doresc să îmi felicit echipa pentru parcursul bun din acest turneu, să felicit tot staff-ul organizatoric şi aşteptăm cu nerăbdare competiţia de anul viitor.” Siviu Condor, Unfiltered Handbal Team.
concurenti voleiDupă un weekend plin de handbal, a urmat rândul voleibaliştilor să facă spectacol. 14 echipe de profesionişti (8 la masculin şi 6 la feminin) s-au luptat pe parcursul a 2 zile (3-4 iulie), printre cei 28 de participanţi fiind doi campioni naţionali – Răzvan Mihalcea şi Mihai Tarţa – şi un membru al lotului naţional – Gabriel Cherbeleaţă.  La finalul competiţiei, câştigători au fost cuplul Cherbeleaţă Gabriel/Popovici Mihai la masculin şi Popovici Jessica/Rău Roxana la feminin.
„A fost chiar draguţă atmosfera. Surprinzător pentru mine că au fost şi spectatori la nişte meciuri de beach volley într-un oraş în care se organizează în premieră un turneu de acest gen, fie şi el amator cum a fost anul acesta. Sperăm că în următorii ani turneele să fie de o altă anvergură”, a spus Gabriel Cherbeleaţă.
Spectacolul sportiv a continuat în 5-6 iulie cu un turneu de beach soccer, în care 5 echipe de fotbalişti au testat pentru prima dată fotbalul penisip. La finalul competiţiei, FC Minerul a fost declarat câştigător.
„Ne bucură faptul că am participat la o asemenea competiţie, ceva inedit pentru Baia Mare, ideea unui turneu de beach soccer fiind excelentă. Noi, FC Minerul, ne-am înscris pentru distracţie, ceaa ce ne-a adus la final locul I. Felicitări organizatorilor pentru faptul că au avut ideea de a oferi publicului băimărean iubitor de sport şi un turneu de fotbal şi sper ca şi în ediţiile viitoare să avem ocazia să participăm la un astfel de turneu”, a spus Paul Batin, FC Minerul.
Evenimetul a fost încheiat cu un turneu internaţional de beach handball la care au participat hand­balişti profesionişti, inclusiv 5 sportivi care fac parte din echipa naţională a Ucrainei şi foşti handbalişti. Cele 12 echipe înscrise în competiţie (8 la masculin şi 4 la feminin) au dus spectacolul la următorul nivel, golurile date din piruete fiind nelipsite la fiecare meci din cele 3 zile (7-9 iulie). Câştigători au fost echipa Ucrainei la categoria masculin şi Summer Team la categoria feminin.
Ucraina -castigatori beach handball 7-9 Iulie„Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost organizat turneul de beach handball. Am fost plăcut surprins să văd că organizatorii au oferit o mulţime de cadouri pentru sportivi, ca aceştia să rămână cu o amintire frumoasă de la eveniment. Colegii mei sunt foarte mândri că au participat la acest turneu. Nu ne-am aşteptat să fim primiţi atât de bine. A fost foarte frumos să jucăm în centrul oraşului şi am primit numeroase felicitări pentru victorie. Nu a fost uşor niciun meci, ne-am distrat şi am rămas cu amintiri frumoase, iar pentru asta vreau să le mulţumesc organizatorilor şi voluntarilor care au făcut acest lucru posibil şi sper să ne revedem şi anul viitor.” Denis Naumenko, Ukraine Team.
Pentru a III-a ediţie, organizatorii au în plan să ducă evenimentul la următorul nivel şi pregătesc mai multe suprize.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ