Green Frilensăr la Săpânţa

0
652

Trupa de teatru Frilensăr Bucureşti se va afla în perioada 21 iulie – 15 august în caravana Green-Frilensăr pe contour prin care-şi propune înconjurarea ţării în cultură prin intermediul spectacolelor pe care le vor susţine în localităţi de pe graniţele ţării, în parteneriat cu Poliţia de Frontieră. În data de 5 august, actorii se vor afla în Săpânţa.
Partea artistică a proiectului va fi realizată de FRILENSĂR , un grup de tineri şi foarte tineri artişti independenţi care se manifestă cât mai liber cu putinţă prin teatru.  Trupa adună la un loc 7 membri permanenţi, 7 actori pasionaţi pe care i-a ”adoptat” Teatrul LUNI de la Green Hours, producătorul acestui proiect, cel mai vechi spaţiu independent din România (înfiinţat la 1 decembrie 1997). În colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours, platforma de teatru independent Frilensăr, a dat naştere unei trilogii, TRISTORY sau ”Trilogia emoţiilor tradiţional neînchipuite”, pornind de la tradiţii, obiceiuri şi mituri româneşti. Printre spectacolele puse la cale se numără:  ”Mălăieş în Călcăieş”, o reinterpretare în manieră shakespeariană a poveştii Capra cu trei iezi, un spectacol care a participat la numeroase festivaluri de teatru; ”Once upon. cântece despre copilăria furată”, inspirat din basmul Fata babei şi fata moşneagului şi vorbeşte într-o cheie muzicală despre copilăria personajului principal, Hadika, o fată care a plecat de acasă pentru a-şi găsi menirea;
”Mioritza”, inspirat din balada populară Mioriţa, spectacolul chestionează într-o manieră tragi-comică atât dispariţia baciului moldovean, cât şi situaţia mioarei rămasă singurul martor al tragediei. Proiectul „Green-Frilensăr pe contour” îşi propune şi crearea unui film documentar care să sublinieze valoarea culturală şi tradiţională a acestor zone, film ce va avea proiecţia oficială la Centrul Cultural Ceh în luna septembrie. Partea artistică a proiectului este finanţată de către Administraţia Fondului Cultural Naţional. (c.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.