MARIA

0
206

A ars prin culoare, lumină şi o imaginaţie pe care doar marii artişti o au. a trăit pentru bucuria culorii, aşezate cu mâna ei pe pânza de pe şevalet. fie că picta chipuri, peisaje, deal sau mare, picturile Mariei Mariş Dărăban erau extrem de rafinate, trimiţând privitorul către un univers din care n-ai mai fi vrut să pleci.
În octombrie 2016 vernisa, în salonul Florilor, la Cotroceni, expoziţia „Amprente”, iar în decembrie 2016, la galeria „Partner” din Baia Mare, vernisa expoziţia „Aniversare”. Alături de toţi cei dragi ei, fericită să le dăruiască bucurie şi frumuseţe.
Apoi, Maria a trecut prin momente grele. A luptat şi se părea că viaţa a ieşit învingătoare. Am vorbit de multe ori cu ea despre viaţă, despre pictură, despre Apa ei dragă, despre atelierul care o aştepta gata de lucru.
Astăzi, incredibil, Maria nu mai este printre noi. Cu siguranţă şi-a luat culorile cu ea. Şi ne zâmbeşte. Şi ştie că lăcrimăm, dar ne lasă în dar picturile sale, care să măsoare timpul a neuitare. Aşa cum vor sta şi brânduşile dăruite de tine, cu biserica în fundal!
La revedere, Maria Mariş DĂRĂBAN! Să ai parte de lumină şi linişte!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ